Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Nissan: Η συσκευή που κάνει τους οδηγούς πιο γρήγορους!

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: Η συσκευή που κάνει τους οδηγούς πιο γρήγορους!

ΑΓΩΝΕΣ

Nissan: Η συσκευή που κάνει τους οδηγούς πιο γρήγορους!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας sci-fi, αλλά είναι αλήθεια. Η Nissan χρησιμοποίησε μία νέα συσκευή για να βελτιώσει τις επιδόσεις των οδηγών της στην formula e!

Advertisement
Advertisement

Και δεν αναφερόμαστε σε συσκευή που έχει να κάνει με την εκγύμναση του σώματος. Αυτό θα ήταν κάτι μάλλον τετριμμένο.

Αντιθέτως η συσκευή που χρησιμοποίησε η Nissan ήταν φτιαγμένη για να παρέμβει στους εγκεφάλους των οδηγών της! Το όνομα της είναι Sonal και κατασκευάστρια εταιρία είναι η Wave neuro. Επικεφαλής του προγράμματος για την Nissan ήταν δόκτωρ Λουτσιάν Γκεόργκι, ενώ συνέπραξαν το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν καθώς και το τμήμα καινοτομιών UX της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Έτσι οι Νορμάν Νατό και Σάσα Φενεστράζ έγιναν κατά την περσινή σεζόν… πειραματόζωα για αρκετές ημέρες. Τα αποτελέσματα, όμως, δικαίωσαν την επιλογή της Nissan.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών αλλά και η διαύγεια του εγκεφάλου των δύο οδηγών ήταν αυξημένη έπειτα από την χρήση της συσκευής Sonal. Τα λάθη τους περιορίστηκαν ενώ η ταχύτητα αφομοίωσης νέων πληροφοριών αυξήθηκε σημαντικά.

Η συσκευή Sonal είχε δοκιμαστεί πρωτύτερα και σε άλλους οδηγούς χαμηλότερων κατηγοριών. Οι οδηγοί είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, μία εκ των οποίων χρησιμοποιούσε το Sonal. Έπειτα μπήκαν στον προσομοιωτή έχοντας να βγάλουν 10 sessions σε μία πίστα την οποίαν δεν είχαν δει ποτέ.

Advertisement

Η ομάδα που χρησιμοποιούσε το Sonal κατάφερε να μάθει την πίστα στον μισό χρόνο της ομάδας που δεν το χρησιμοποιούσε. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι οδηγοί με το Sonal ήταν κατά 50% ταχύτεροι.

Advertisement

Ασφαλώς και τα νούμερα αυτά φαντάζουν αστρονομικά. Εάν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε αυτά, όμως, δεν θα ήταν παράξενο να το βλέπαμε σύντομα στα… κεφάλια των Φερστάπεν, Λεκλέρ ή Χάμιλτον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Μεγάλη νίκη του Κάσιντι στο Portland (+video)
Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)
Formula e: Νίκη Κάσιντι και πρωταθλήτρια η Envision (+video)