ΝΕΑ

Έτσι θα μηδενιστούν οι ρύποι στις μεταφορές

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα μηδενιστούν οι ρύποι στις μεταφορές

ΝΕΑ

Έτσι θα μηδενιστούν οι ρύποι στις μεταφορές

ΝΕΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler Truck αναλύει τους 3 τρόπους με τους οποίους τα φορτηγά θα απαλλαγούν από το CO2.

Advertisement
Advertisement

Τους τρεις τρόπους με τους οποίους θα αποδεσμευθούν οι μεταφορές από το CO2 ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler Truck AG και πρόεδρος του Συμβουλίου Επαγγελματικών Οχημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) κ. Martin Daum.

Η επιτυχημένη μετάβαση των μεταφορών στις μηδενικές εκπομπές ρύπων θα καταστεί δυνατή μέσω της σωστής τεχνολογίας οχημάτων, της υποδομής για οχήματα με μπαταρίες και κυψέλες καυσίμου και της ισοτιμίας κόστους.

Advertisement
Advertisement

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Daum: «Η ευρωπαϊκή βιομηχανία φορτηγών και λεωφορείων έχει δεσμευτεί πλήρως στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Μελλοντικά, ας γνωρίζουμε όλοι ότι χρειαζόμαστε τρεις παράγοντες για να απαλλάξουμε τις μεταφορές από το CO2 και ότι αυτοί οι παράγοντες είναι αλληλεξαρτώμενοι.

Αλλά αυτή η αλληλεξάρτηση δεν πρέπει να οδηγήσει στο «πρόβλημα με το κοτόπουλο ή το αυγό», όπου οι παραγωγοί πρωτότυπου εξοπλισμού, οι εταιρείες ενέργειας και οι κυβερνήσεις περιμένουν τους άλλους να κάνουν πρώτα τη δουλειά τους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τους τρεις παράγοντες ταυτόχρονα και πρέπει να το κάνουμε τώρα!».

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ηλεκτρονικά διόδια ανάλογα με τις εκπομπές CO2 και τα χιλιόμετρα!
ΕΕ: «Κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές CO2»
Η τηλεργασία μειώνει τις εκπομπές CO2!