Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΕΕ: «Κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές CO2»

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΕ: «Κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές CO2»

ΝΕΑ

ΕΕ: «Κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές CO2»

ΝΕΑ

Το φετινό θέμα αντικατοπτρίζει τους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ για μια ήπειρο χωρίς εκπομπές ρύπων έως το 2050.

Advertisement
Advertisement

«Κινητικότητα μηδενικών εκπομπών CO2 για όλους» αποτελεί το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην ΕΕ. Το θέμα αντικατοπτρίζει τους φιλόδοξους στόχους μιας ηπείρου ουδέτερου άνθρακα έως το 2050, όπως ορίστηκε από την Ursula von der Leyen, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Στόχος του προγράμματος είναι επίσης να τονίσει τη σημασία της προσβασιμότητας στις μεταφορές μηδενικών εκπομπών και να προωθήσει ένα περιεκτικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει όλους.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις διαφορετικές κλιματολογικές, γεωγραφικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στις αστικές περιοχές της Ευρώπης, μπορούν να ληφθούν μέτρα για την προώθηση ενός αστικού περιβάλλοντος ουδέτερου άνθρακα και χωρίς αποκλεισμούς. Επομένως, η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ενθαρρύνει τους ανθρώπους και τις τοπικές αρχές να λάβουν μέτρα για την επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου μιας ηπείρου ουδέτερης από άνθρακα.

EMW_Logo

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Advertisement

Στην ιστοσελίδα https://mobilityweek.eu/home/ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για την εκστρατεία. Το φετινό θέμα περιγράφεται στη σελίδα https://mobilityweek.eu/registration/ ή στην αρχική σελίδα στο σύνδεσμο Register for EUROPEAN MOBILITY WEEK 2020. Όλα τα χρήσιμα εργαλεία (λογότυπο, μασκότ, αφίσα, baners κλπ) τα βρίσκετε στο https://mobilityweek.eu/communication-toolkit/

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

Σε 7 αντί για 150 ημέρες ο χρόνος ανανέωσης για άδειες οδήγησης

Καθημερινά 611 κλήσεις έκοβε η Τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

Advertisement