Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το ταμπλό στα ηλεκτρικά Peugeot, Citroen, Opel και Fiat

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το ταμπλό στα ηλεκτρικά Peugeot, Citroen, Opel και Fiat

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το ταμπλό στα ηλεκτρικά Peugeot, Citroen, Opel και Fiat

ΝΕΑ

Mια πρώτη γεύση από το μέλλον της σχεδίασης των ταμπλό του γκρουπ Stellantis παίρνουμε από την Chrysler.

Advertisement
Advertisement

Στην μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών -και όχι μόνο- CES που γίνεται στο Λας Βέγκας, η Chrysler παρουσίασε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τα ταμπλό των επερχόμενων ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας αλλά και ολόκληρου του γκρουπ Stellantis

Την σχεδίαση του ταμπλό αυτού την ονομάζει Synthesis και δεν αποτελεί μία θεωρητική πρόταση για το μακρινό μέλλον, αλλά κάτι που δείχνει ότι μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα μέσα στα επόμενα δυο-τρία χρόνια.

Το νέο αυτό ταμπλό χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες της ηλεκτρικής πλατφόρμας STLA του γκρουπ Stellantis, μεταξύ των οποίων και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Όλες αυτές οι επιμέρους τεχνολογίες συνδυάζονται σε αυτό το νέο ταμπλό, έτσι ώστε να προσαρμόζονται κάθε φορά στις ανάγκες και τις επιθυμίες του οδηγού και των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα infotainment καλύπτει σχεδόν όλο το ταμπλό, με διαγώνιο οθονών στις 37 ίντσες. Περιλαμβάνονται οθόνες για τον οδηγό αλλά και για τον συνοδηγό. Το σύστημα καλύπτεται από δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και over-the-air ενημερώσεων.

Έχει επίσης την δυνατότητα να “εκπαιδεύεται” στις συνήθειες του οδηγού και να τον εξυπηρετεί προτείνοντάς του ότι ζητηθεί, από διαδρομές μέχρι σημεία φόρτισης και άλλα.

Advertisement

Εκτός από το τεχνολογικό υπόβαθρο, το ταμπλό Synthesis μας δίνει και μία πρώτη ιδέα για την μελλοντική σχεδίαση των ταμπλό της Chrysler αλλά και όλων των εταιριών του γκρουπ Stellantis.

Advertisement

Για παράδειγμα, το ταμπλό αυτό θα κατασκευάζεται από 100% ανανεώσιμα υλικά, κυρίως ανακυκλωμένα πλαστικά και ξύλο που έχει βγει με βιώσιμες μεθόδους παραγωγής.

Το όλο σχέδιο προέρχεται από το πρωτότυπο Airflow που παρουσιάστηκε στην ίδια έκθεση πέρσι, και θα είναι το πρώτο που θα εφαρμόσει την τεχνολογία της πλατφόρμας STLA του γκρουπ Stellantis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Chrysler Airflow Concept στην CES
Πώς είναι η εμπορική πορεία του Ομίλου Stellantis;
Ο Όμιλος Stellantis αλλάζει το ευρωπαϊκό δίκτυό του

Advertisement