Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το πολυτελές πολυμορφικό της Volvo

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το πολυτελές πολυμορφικό της Volvo

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το πολυτελές πολυμορφικό της Volvo

ΝΕΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για τα επίσημα αποκαλυπτήρια του EM90 έχει αρχίσει, αλλά έχουμε ήδη το προφίλ του.

Advertisement
Advertisement

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δοκιμάσει τα πάντα. Σεντάν, στέισον βάγκον, crossover, SUV, ακόμη και φορτηγά.

Αλλά υπήρχε μια αχαρτογράφητη περιοχή για τους Σκανδιναβούς: το τμήμα των μίνι βαν.

Η Volvo κατασκευάζει αυτά τα ευέλικτα, εξαιρετικά πρακτικά και ασφαλή, οικογενειακά αυτοκίνητα. Τώρα, προωθούν το… φάκελο και δουλεύουν σε ένα μίνι βαν, που θα ονομάζεται EM90.

Advertisement
Advertisement

Με βάση το επίσημοι teaser, η Kolesa δημιούργησε το ψηφιακό προφίλ που δείχνει ένα «κουτί» MPH, με πίσω συρόμενες πόρτες για εύκολη πρόσβαση, ειδικά στην τρίτη σειρά καθισμάτων, κάθετα πίσω φώτα και τεράστιο αποθηκευτικό χώρο.

Η Volvo δεν θα ξεκινήσει το project από την αρχή. Το επερχόμενο όχημα θα βασίζεται στο κινεζικό ηλεκτρικό μίνι βαν Zeekr 009, το οποίο υποστηρίζεται από το SEA1 (Sustainable Experience Architecture 1). Η Geely, ο γίγαντας που κατέχει τη Volvo, κατέχει και τη Zeekr. Τα μοντέλα Polestar 4 και Polestar 5 είναι κατασκευασμένα στην ίδια πλατφόρμα, καθώς και το ηλεκτρικό crossover EX30.

Το κινέζικο Zeekr 009 έρχεται με ρύθμιση διπλού κινητήρα, για συνολική απόδοση συστήματος 544 ίππων και 686 Nm με τετρακίνηση. Στη σειρά διατίθενται δύο πακέτα μπαταριών: μια μονάδα 116 kWh και μια μονάδα 140 kWh, που αποθηκεύουν αρκετή ενέργεια για 702 και 822 χιλιόμετρα, αντίστοιχα, εντός του κύκλου δοκιμών CLTC.

Advertisement

Πιθανότατα, ωστόσο, το μίνι βαν θα μεταφέρει τη διαμόρφωση διπλού κινητήρα από το EX90. Σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει 510 ίππους και μια μπαταρία CATL με μεικτή χωρητικότητα 111 kWh, αρκετή για αυτονομία έως και 595 χιλιόμετρα.

Advertisement

Το επερχόμενο Volvo EM90 πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου. Το μοντέλο δεν θα φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην Κίνα, με τη Volvo να εξετάζει και τις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ίλον Μασκ: «Τα Tesla πρέπει να γίνουν καλύτερα από τα κουτάκια αναψυκτικών»!
Με 739 άλογα το ισχυρότερο SUV της Porsche!
Τι είναι το Renault Kardian; Πότε θα το δούμε;