Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και Renault R5 Turbo;

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται και Renault R5 Turbo;

ΝΕΑ

Έρχεται και Renault R5 Turbo;

ΝΕΑ

H Renault είχε ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου την επιστροφή του 5, το οποίο θα είναι αποκλειστικά σε ηλεκτρικό. Όλα έδειχναν ότι το… ρεύμα της εποχής πήρε μαζί του και τον αστικό μύθο της γαλλικής φίρμας. Ακόμα και στην έκδοση… Turbo;

Advertisement
Advertisement

Πολλές φήμες άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια της ειδησεογραφίας του αυτοκινήτου με τους φανατικούς να μην έχουν ηρεμήσει, βλέποντας την πρώτη εικόνα του μελλοντικού Renault 5. Δεν αποκλείεται το μικρό “τερατάκι” να αποκτήσει και μια Turbo εκδοχή, όχι όμως όπως παλιά και εξηγούμαστε.

Να θυμίσουμε ότι το 1980 το Renault R5 Turbo είχε δει το φως της δημοσιότητας και αποτέλεσε ένα ιδανικό και πολύ σβέλτο μοντέλο για την πόλη. Μπορείτε να αναλογιστείτε ότι αυτό το λιλιπούτειο μοντέλο απέδιδε 160 ίππους, φορούσε ένα τετρακύλινδρο μοτέρ στο κέντρο του αμαξώματος και μπορούσε να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 6,9 sec; Επιδόσεις που εντυπωσιάζουν ακόμα και σήμερα!

Advertisement
Advertisement

Τι μπορούμε να περιμένουμε όμως από ένα νέο -ενδεχομένως- Renault R5 Turbo; Μετά τις επίσημες δηλώσεις της γαλλικής εταιρεία περί επιστροφής του Renault 5, τότε για την έκδοση R5 Turbo ίσως ακολουθηθεί η φιλοσοφία της Porsche. Η τελευταία χρησιμοποιεί σε κάποιες εκδόσεις των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της (Taycan) τη λέξη Turbo, ωστόσο αυτό δεν συνάδει με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά ξεχωρίζει τις γρήγορες Taycan από τις “απλές”. Το πιθανότερο η Renault είναι να χρησιμοποιήσει την ίδια τακτική με το R5 Turbo να μην είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό ηλεκτρικό “πύραυλο”.

Renault-5-Prototype

Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, αλλά η Renault θα ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπη με το ισχυρό Toyota GR Yaris, παρόλο τη διαφορετική φιλοσοφία που πιθανόν να έχουν αυτά τα δύο αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Renault Clio γίνεται 30 ετών!
Renault Megane RS Trophy-R: Όταν οργίαζε στο Ρινγκ (video)
Ετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό μοντέλο η Alpine;