Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το εσωτερικό των καινούργιων Fiat (+video)

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το εσωτερικό των καινούργιων Fiat (+video)

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το εσωτερικό των καινούργιων Fiat (+video)

ΝΕΑ

Η νέα εποχή για τη Fiat ορίζεται από την ηλεκτροκίνηση και αυτό φέρνει αλλαγές και στον εσωτερικό σχεδιασμό των μοντέλων της. 

Advertisement
Advertisement

Η Fiat, έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα στην εξέλιξη των νέων μοντέλων της και αυτό που έχουμε δει ως τώρα είναι η αξιοποίηση του παρελθόντος της και των μοντέλα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε αυτό.

Όπως φαίνεται η λογική αυτή θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο, ενώ η Fiat έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα από το εσωτερικό ενός μελλοντικού της μοντέλο που θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου το 2024.  Το μοντέλο αυτό μάλιστα μπορεί να είναι το νέο Panda, αν κρίνουμε από τη διαμόρφωση του πίσω καθίσματος του concept που παραπέμπει σε αυτό της πρώτης γενιάς. Που έχει σχεδιαστεί από τον Giugiaro και το πίσω κάθισμά του είναι πολυ-λειτουργικό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους Ιταλούς πάντως πηγή έμπνευσης είναι και το ιστορικό εργοστάσιο της μάρκας στο Lingotto που εγκαινιάστηκε πριν από έναν αιώνα, το 1923  και τα στελέχη της εταιρείας θέλησαν να τιμήσουν την επέτειο και με αυτόν τον τρόπο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του εργοστασίου ήταν το γεγονός ότι στην οροφή του είχε διαμορφωθεί πίστα στην οποία οι Ιταλοί έκαναν δοκιμές στα υπό εξέλιξη νέα μοντέλα τους, αλλά δοκίμαζαν και τη σωστή λειτουργία των αυτοκινήτων που κατασκευάζονταν λίγους ορόφους πιο κάτω.

Advertisement

Στα σκίτσα της Fiat βλέπουμε  ότι οι σχεδιαστές τους προσπάθησαν να ακολουθήσουν την οβάλ φόρμα που είχε αυτή αλλά και τη χρήση φωτεινών χρωμάτων και ανακυκλωμένων υλικών που δείχνουν σύγχρονα.

Για παράδειγμα, το σχήμα του τιμονιού και του ταμπλό, οι συρόμενες ποτηροθήκες, τα καθίσματα και τα προσκέφαλα αυτών τα οποία μοιάζουν με κυλινδρική μπάρα ήχου κα το πίσω κάθισμα είναι χαρακτηριστικά.

Advertisement

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο αμάξωμα, η Fiat δημοσίευσε μόνο μία φωτογραφία η οποία δείχνει τα χαρακτηριστικά LED φώτα να κυριαρχούν τόσο με τη διαμόρφωσή τους όσο και με τον όγκο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι να περιμένουμε από το νέο Fiat 600;
Πότε έρχεται η μικρή και φθηνή Alfa Romeo;
Παλιά μου τέχνη: Οι απεργίες κλείνουν εργοστάσια της Fiat