Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεύτερη ζωή για το κλασικό Fiat 500

Ελλάδα 17:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεύτερη ζωή για το κλασικό Fiat 500

ΝΕΑ

Δεύτερη ζωή για το κλασικό Fiat 500

ΝΕΑ

Πώς θα σας φαινόταν ένα κλασικό Fiat 500 του 1950 με καινούρια αισθητική και 9.000 ευρώ;

Advertisement
Advertisement

Το κλασικό Fiat 500 του 1950 από μόνο του είναι εκπληκτικό έργο τέχνης, σημείο αναφοράς της αυτοκίνησης και της ιταλικής κουλτούρας στους τέσσερις τροχούς. Λίγα πλέον 500αράκια κυκλοφορούν στους δρόμους αφού τα χρόνια έχουν περάσει, ενώ ο κινητήρας του θεωρείται απαγορευτικός για τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.

Η ιταλική εταιρεία Real Italian Car Company, ήρθε να δώσει λύση στο πρόβλημα δημιουργώντας μια πλατφόρμα ανακατασκευής του Fiat 500. Το σημαντικό σε αυτήν την διαμόρφωση είναι ότι το μοντέλο διατηρείται στην αυθεντική του μορφή, με τα αυθεντικά του ανταλλακτικά, αλλά έρχεται σε πλήρη λειτουργική κατάσταση με κόστος μόλις τα 9.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία διατηρεί το πλαίσιο του αυτοκινήτου ανέπαφο, αλλά από εκεί και πέρα επεμβαίνει σχεδόν σε όλα. Ο δικύλινδρος κινητήρα των 500 κ.εκ. αφαιρείται και επανασυναρμολογείται από ειδικούς μηχανικούς. Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι συνεργάζεται με μηχανικούς της Fiat που έχουν δουλέψει πάνω στο 500 τις προηγούμενες δεκαετίες.

Αναρτήσεις και φρένα επισκευάζονται με νέα ανταλλακτικά, ενώ σημαντική δουλειά γίνεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η Real Italian Car Company και εδώ έχει συνεργασία με εδικούς ξυλουργούς και ταπετσιέρηδες που έχουν δημιουργήσει έτοιμα πρότυπα του αυθεντικού 500. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι αναλαμβάνει ανακατασκευές των Fiat 500D, 500L και 500F, όπως και του Spiaggina.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην τελική ευθεία το νέο Fiat 600
Fiat: H μάρκα της Stellantis με τις περισσότερες πωλήσεις
Η μεγάλη επιστροφή των Fiat Panda και Punto

Advertisement