Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα έδειχνε μια πιθανή ανοιχτή έκδοση του Toyota GR 86

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα έδειχνε μια πιθανή ανοιχτή έκδοση του Toyota GR 86

ΝΕΑ

Έτσι θα έδειχνε μια πιθανή ανοιχτή έκδοση του Toyota GR 86

ΝΕΑ

Η Toyota teasαρε την ανοιχτή έκδοση του GR 86 αμέσως μετά την εμφάνισή του το 2012. Εκείνη την εποχή, φήμες έδειχναν ότι η φίρμα εξερευνά ένα τέτοιο μοντέλο. Σήμερα, η X-Tomi τη μιμείται…

Advertisement
Advertisement

Στην πράξη κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Τις προηγούμενες μέρες η Toyota ανανέωσε δραστικά το ποθητό coupe.
Και ενώ δεν υπήρχε καμία αναφορά για κάποια πιθανή κάμπριο έκδοση, αυτό δεν εμπόδισε την X-Tomi Design να δημιουργήσει την ελκυστική απόδοση μιας πιθανής ανοιχτής έκδοσης.

Η νέα αποκαλυπτική μορφή προσδίδει στο coupe εμφάνιση αλά Miata, αυτό φυσικά μόνο αρνητικό δεν είναι. Η ανεπίσημη απόδοση “κόβει” την οροφή του GR 86 ενώ διατηρεί ανέπαφο τον υπόλοιπο επανασχεδιασμό.

Το drop-top 86 φλέρταρε πριν από αρκετά χρόνια με οροφή από μαλακό ύφασμα, αυτό πιθανότατα θα συνέβαινε και στο σημερινό μοντέλο. Η Toyota επικεντρώθηκε να λειάνει σχεδιαστικά το GR 86 του 2022, αναμφισβήτητα η εγκατάσταση σκληρής αναδιπλούμενης οροφής θα είχε αποβεί εις βάρος των προθέσεων της.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρία αναφέρει πως μείωσε το απόβαρο του σπορ αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας αλουμίνιο για την οροφή και τα φτερά. Η εταιρεία τροποποίησε επίσης τα μπροστινά καθίσματα και τα μονωτικά υλικά προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το βάρος σε μια προσπάθεια βελτίωσης του χειρισμού του αυτοκινήτου.

Η ελαφρύτερη οροφή και τα φτερά προσφέρουν επίσης στο δίθυρο κουπέ και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η προσθήκη ανοιχτής οροφής εξ’ ορισμού θα προσθέσει αναπόφευκτα κιλά στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Το νέο Toyota GR 86 θα υιοθετεί πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το εξερχόμενο μοντέλο. Φορά πλέον κινητήρα boxer 2,4 λίτρων που αντικαθιστά τον 2λιτρο, αποδίδει 232 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ, αποδεικνύεται ταχύτερο από τον προκάτοχό του και στο 0-100 km/h (6,3’’).

Το νέο Toyota GR 86 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στην Ιαπωνία, αν και θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ντεμπούτο του στη Βόρεια Αμερική αλλά και στην Ευρώπη που μας αφορά άμεσα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αυτό είναι το νέο, σπορ Toyota GR 86
Subaru και Toyota αποκαλύπτουν το νέο τους δημιούργημα. Σπορ μοντέλο ή ηλεκτρικό SUV;
Στην Ελλάδα το αθλητικό Toyota C-HR GR Sport (+τιμές)