Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο να ανέβει στο βάθρο το αγωνιστικό Hyundai Ioniq 5 N

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο να ανέβει στο βάθρο το αγωνιστικό Hyundai Ioniq 5 N

ΝΕΑ

Έτοιμο να ανέβει στο βάθρο το αγωνιστικό Hyundai Ioniq 5 N

ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσίασε την αγωνιστική έκδοση του κορυφαίου της ηλεκτρικού Ioniq 5 N.

Advertisement
Advertisement

Τη Νέα Υόρκη επέλεξε η Hyundai για να παρουσιάσει την καινούρια αγωνιστική έκδοση του εκρηκτικού ηλεκτρικού της Ioniq 5 N. Το καινούριο αυτοκίνητο ονομάζεται Ioniq 5 N eN1 Cup και είναι διαθέσιμο μόνο για αγωνιστική χρήση προκειμένου να πάρει μέρος στη νεοσύστατη κατηγορία eN1.

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP. Χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 641 ίππων με την μπαταρία να έχει τεχνολογία 800 V χωρητικότητας 84 kWh. Μπορεί το σύστημα μετάδοσης της κίνησης να είναι το ίδιο με το αυτοκίνητο παραγωγής, ωστόσο τα υπόλοιπα στοιχεία του είναι εντελώς διαφορετικά.

Το Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup έχει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και ρυθμιζόμενο σύστημα απόσβεσης που μπορεί να μεταβάλει τη γωνία κάμπερ και το ύψος του αυτοκινήτου. Τα φρένα επίσης είναι αναβαθμισμένα με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες δαγκάνες πίσω, ενώ οι ζάντες είναι 18 ιντσών με σλικ ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα της αεροδυναμικής έχουμε επίσης παρεμβάσεις. Η επανασχεδιασμένη μάσκα εμπρός, τα καλύμματα των τροχών και η πίσω αεροτομή έχουν βελτιώσει την κάθετη δύναμη που παράγει το αυτοκίνητο, ενώ τα παράθυρα και το καπό είναι κατασκευασμένα από την FRP. Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί κλωβός ασφαλείας, καθίσματα μπάκετ και σύστημα πυρόσβεσης.

Ένα από τα στοιχεία που έχουν παραμείνει ανέπαφα στο αγωνιστικό Hyundai είναι το σύστημα N Grin Boost, το N e-Shift και φυσικά το σύστημα ήχου N Active Sound. Μάλιστα η Hyundai αναφέρει ότι η κάθε ομάδα που θα χρησιμοποιήσει το Ioniq 5 N eN1 Cup θα μπορεί να δημιουργήσει τον δικό της ήχο που θέλει να ακούγεται το αυτοκίνητο.