Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το ιπτάμενο αυτοκίνητο της AeroMobil

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το ιπτάμενο αυτοκίνητο της AeroMobil

ΝΕΑ

Έτοιμο το ιπτάμενο αυτοκίνητο της AeroMobil

ΝΕΑ

Η AeroMobil παρουσίασε το τελευταίο της προϊόν, το σύγχρονο ιπτάμενο αυτοκίνητο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αποδεικνύοντας πως οι δρόμοι δεν αποτελούν τη μόνη λύση για τις αστικές μετακινήσεις, υπάρχει και ο ουρανός…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Χρεωμένο ως πολυτελές όχημα υψηλής τεχνολογίας, το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει την “καλύτερη καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική”. Ως αποτέλεσμα, διαθέτει ένα σύνθετο εξωτερικό περίβλημα από άνθρακα, το οποίο αντλεί έμπνευση από σύγχρονα σπορ αυτοκίνητα και αεροσκάφη υψηλής απόδοσης.

Στο έδαφος, το μοντέλο τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης μπροστινών τροχών, το οποίο προσφέρει αυτονομία περίπου 700 km και μέγιστη ταχύτητα 160 km/h. Μετά από μια μετατροπή τριών λεπτών, το AeroMobil είναι έτοιμο για πτήση όπου θα τροφοδοτείται με υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων που αποδίδει 300 ίππους. Υιοθετεί μια έλικα μεταβλητού βήματος άμεσης κίνησης που βοηθά κι αυτή με τη σειρά της στην εμβέλεια κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Aeromobil-tsiro-640

Στο μέτωπο ασφαλείας, το AeroMobil είναι εξοπλισμένο με αερόσακους δυο σταδίων και αλεξίπτωτο το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τεχνολογίας AeroMobil, Douglas MacAndrew, «Η ολοκλήρωση των ταξιδιών με πτήσεις και αυτοκίνητα δεν είναι απλή, αλλά έχοντας συγκεντρώσει περίπου 60 έτη έρευνας και εξέλιξης σε τρία αεροσκάφη, το AeroMobil έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις. Στην IAA δείξαμε πώς να φέρουμε το αεροπλάνο στην αγορά στο εγγύς μέλλον στο πλαίσιο της σημερινής ρυθμιστικής και μεταφορικής υποδομής ». Η εταιρεία δέχεται ήδη προπαραγγελίες και η παραγωγή είναι προγραμματισμένη να αρχίσει το 2018. Δεν υπάρχει καμία λέξη για την τιμολόγηση, αλλά οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να συμβούν έως το 2020.