Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation (+video)

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation (+video)

ΝΕΑ

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation (+video)

ΝΕΑ

Θέλετε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο του James Bond; Μπορείτε αν πληρώσετε 3.650.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η περιορισμένη έκδοση της Aston Martin DB5 Goldfinger, διαθέτει: Πολυβόλα, προπέτασμα καπνού, περιστρεφόμενες πινακίδες και… εκτινασσόμενο κάθισμα και μπορεί να γίνει δική σας με 3.650.000 ευρώ (ή 3,3 εκατομμύρια λίρες).

Το πιο εμβληματικό όχημα του πράκτορα 007, η Aston Martin DB5, μπορεί να γίνει δική σας με όλο τον εξοπλισμό, του Βρετανού κατασκόπου. Τα εμπρός «φτερά» κρύβουν δύο πολυβόλα (η λειτουργεία τους προσομοιώνεται από ένα εφέ φωτισμού που αναβοσβήνει, όταν ο ήχος προέρχεται από ηχεία). Οι εκτοξευτήρες λαδιού (βρίσκονται τοποθετημένοι στα πίσω φώτα) περιέχουν νερό που ψεκάζεται σε υψηλή πίεση και όχι λάδι. Το μηχάνημα καπνού χρησιμοποιεί ένα ζεύγος λεπτών κανών, από τις οποίες περνά διάλυμα γλυκόλης πάνω από ένα θερμαινόμενο στοιχείο.

Advertisement
Advertisement

Ναι. Η Aston Martin ολοκλήρωσε το πρώτο της μοντέλο DB5 Continuation, που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τη μακροχρόνια σύνδεση της βρετανικής μάρκας με τις ταινίες του James Bond. Η πρώτη DB5 Aston Martin που κατασκευάστηκε μετά από περίπου 50 χρόνια, η DB5 Goldfinger Continuation, κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής ταινιών του James Bond, EON. Μόνο 25 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν για να σηματοδοτήσουν την κυκλοφορία της 25ης ταινίας «No Time to Die», με την κάθε μία να περιλαμβάνει ρεπλίκα εκδόσεις των gadget που φαίνονται στην ταινία του 1964.

Τα gadget του James Bond 007 

Περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, ένα σύστημα ψεκασμού λαδιού, τοποθετημένο, πίσω από τα πίσω φώτα και ένα σύστημα εκτόξευσης καπνού συνυπάρχουν με «πολυβόλα» (βγαίνουν από τον μπροστινό προφυλακτήρα), «αλεξίσφαιρη» ασπίδα, που υψώνεται από το πόρτ-μπαγκάζ, εμπρός και πίσω πολιορκητικοί κριοί και προσομοιωτές κοπής ελαστικών. Ένα αφαιρούμενο πάνελ οροφής, που αντιπροσωπεύει το διάσημο εκτινασσόμενο κάθισμα της γνήσιας DB5, υπάρχει αν και δεν είναι λειτουργικό για λόγους ασφαλείας.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το DB5 Goldfinger Continuation έχει τα ίδια αξεσουάρ με το αυτοκίνητο της μεγάλης οθόνης, με: Ένα υποβραχιόνιο που κρύβει τους διακόπτες των gadget, μία οθόνη ραντάρ (σαν πρότυπο navigation) στην κεντρική κονσόλα, μία θήκη φύλαξης όπλου, κάτω από το κάθισμα και ένα τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού.

Advertisement

Πάνω από 4500 ώρες χρειάζονται για να κατασκευαστεί κάθε αυτοκίνητο, ενώ κινείται από έναν εξακύλινδρο κινητήρα σε σειρά 4,0 λίτρων που παράγει 300 ίππους. Συνδυάζεται με κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και ο πίσω άξονας διαθέτει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

«Όταν είδαμε το πρώτο αυτοκίνητο έτοιμο για να παραδοθεί στον πελάτη, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι η πρώτη νέα DB5 που έχουμε κατασκευάσει εδώ και μισό αιώνα, ήταν πραγματικά μια ιδιαίτερη στιγμή», δήλωσε ο Paul Spiers, επικεφαλής της Aston Martin Works.

Advertisement

Την εξέλιξη και προσαρμογή των gadgets στο αυτοκίνητο ανέλαβε ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός ειδικών εφέ και βετεράνος των ταινιών Bond Chris Corbould, που έχει εργαστεί σε κάθε ταινία James Bond, με εξαίρεση τα φιλμ: Octopussy και The Spy Who Loved Me. Ο Corbould είπε ότι το πρόβλημα ήταν η ασφάλεια, στην χρήση των εφέ. Παρόλο που οι Aston Martin Goldfinger DB5 δεν είναι νόμιμες για κίνηση στον δρόμο, οι Spiers και Corbould θέλουν να είναι σίγουροι, πως αν κυκλοφορήσουν δεν θα βλάψουν κανέναν.

Τα 25 από τα αυτοκίνητα με προδιαγραφές «Goldfinger» και τιμή 3.650.000 ευρώ έχουν πωληθεί. Οι παραδόσεις στους πελάτες ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν έως το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Διαβάστε ακόμη:

Θύμα του κορωνοϊού και η νέα ταινία του James Bond (+vid)

Ο James Bond θα οδηγεί την Aston Martin DBS Superleggera (+video)

Έτσι θα αποζημιωθείτε αν πάθετε ζημιά από λακκούβα