Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin πουλά την πρώτη DB4 GT Continuation

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin πουλά την πρώτη DB4 GT Continuation

ΝΕΑ

Η Aston Martin πουλά την πρώτη DB4 GT Continuation

ΝΕΑ

Η Aston Martin λάνσαρε το πλάνο Continuation programm πριν από τρία χρόνια με τη DB4 GT Continuation, η οποία περιορίστηκε σε μόλις 25 μονάδες. Τώρα η εταιρεία επανέρχεται με το πρώτο DB4 GT που κατασκευάστηκε ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Το σύγχρονο DB4 GT διαθέτει απόχρωση Snow Shadow Grey με τριπλές λωρίδες που δημιουργούν αντίθεση καθώς και “όλες τις συνηθισμένες αγωνιστικές λεπτομέρειες” που σχετίζονται με το μοντέλο. Δεδομένου ότι το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει το πρωτότυπο, το οποίο κυκλοφόρησε το 1959, έχει ένα αμάξωμα από αλουμίνιο τοποθετημένο στην κορυφή ενός σωληνοειδούς πλαισίου.

Ενώ το αυτοκίνητο επωφελείται από την «υπερσύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία», το αμάξωμα είναι χειροποίητο όπως το πρωτότυπο. Ένα πράγμα που σίγουρα δεν παραπέμπει στο πριν είναι τα καθίσματα από ανθρακονήματα. Ωστόσο, το υπόλοιπο εσωτερικό δείχνει πιο συμβατό στην περίοδο που μεγαλούργησε το συγκεκριμένο μοντέλο.
Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν κινητήρα straight six 4,2 λίτρων που διαθέτει δύο μπουζί ανά κύλινδρο. Παράγει 350 ίππους και συνδυάζεται με ένα τετρατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία δεν είπε για το πότε και που θα πωληθεί το εμβληματικό αυτοκίνητο, αλλά ο Πρόεδρος της Aston Martin, Works Paul Spiers δήλωσε: «Αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ξεχωριστό όχι μόνο επειδή είναι το πρώτο αυτοκίνητο μιας ελκυστικής σειράς που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για έναν πελάτη. Πρόσθεσε ότι πρέπει «να προσελκύσει πολύ σημαντικό ενδιαφέρον από πιθανούς ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Οδηγούμε την Aston Martin DBX στο Ομάν

Στην παραγωγή και πάλι η Aston Martin DB5

Advertisement