Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη η εκτός δρόμου Porsche 911 Dakar

Ελλάδα 17:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η εκτός δρόμου Porsche 911 Dakar

ΝΕΑ

Έτοιμη η εκτός δρόμου Porsche 911 Dakar

ΝΕΑ

Μία διαφορετική 911 θα παρουσιάσει η Porsche θυμίζοντας την μεγάλη ιστορία της σε αγώνες τύπου ράλι Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

Μετά από καιρό προετοιμασιών και εξαντλητικών δοκιμών, φθάνει η ώρα που η Porsche θα παρουσιάσει και επίσημα μία εντελώς διαφορετική 911.

Η 911 Dakar η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, είναι ένας φόρος τιμής στην 911 Safari η οποία είχε κερδίσει το Ράλι Ντακάρ το 1984.

Η νέα αυτή 911 έχει κάνει πάνω από 500.000 χιλιόμετρα δοκιμών σε διάφορα είδη διαδρομών, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ότι είναι ικανή να αντέξει σε κάθε είδους έδαφος, από πέτρες και άμμο μέχρι χιόνι.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα τι ακριβώς θα υπάρχει κάτω από το γνωστό αμάξωμα της 911. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το πακέτο μιας 911 Carrera 4S με τους 450 ίππους, μιας και ένα τέτοιο set-up δοκίμασε πρόσφατα η εταιρία στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου, στην Χιλή.

Η μόνη επιβεβαιωμένη αλλαγή θα είναι στο σύστημα ABS του αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι εξελιγμένο με γνώμονα την απόδοση στις επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης.

Προφανώς θα είναι και μεγαλύτερη η απόσταση από το έδαφος. Τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην Χιλή ήταν εφοδιασμένα με φαρδιά εκτός δρόμου λάστιχα, ψηλωμένη ανάρτηση με απόσταση 350 χιλιοστών από το έδαφος, ειδικό σύστημα ψύξης, κάλυψη κάτω από το δάπεδο κ.ά.

Advertisement

Δεν είναι σίγουρο ακόμα ποια από όλα αυτά θα περάσουν από στο μοντέλο παραγωγής. Το αυτοκίνητο πάντως δοκιμάστηκε σε διάφορα σημεία του πλανήτη και σε ειδικές συνθήκες, από το Μαρόκο και τους αμμόλοφους του Ντουμπάι σε 45 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Στις δοκιμές της ειδικής αυτής 911 συμμετείχε και ο Βάρτελ Ρερλ ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του αυτοκινήτου, όντας παράλληλα σίγουρος ότι θα καταπλήξει το κοινό.

Για τις πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και για την τιμή της θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, όταν και θα αποκαλυφθεί και επίσημα στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άλλη μια μοναδική και special Porsche 911 Carrera
Γιατί η Porsche 911 ανέβηκε στο πιο ψηλό ηφαίστειο; (+video)
Επίσημο: Η Porsche 911 Carrera Touring

Advertisement