Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Porsche 911 ανέβηκε στο πιο ψηλό ηφαίστειο; (+video)

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Porsche 911 ανέβηκε στο πιο ψηλό ηφαίστειο; (+video)

ΝΕΑ

Γιατί η Porsche 911 ανέβηκε στο πιο ψηλό ηφαίστειο; (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche δοκιμάζει δύο 911 «Special Experimental Projects» ψηλά στις πλαγιές του υψηλότερου ηφαιστείου στη γη.

Advertisement
Advertisement

Με εκτενείς επεμβάσεις για τις ανάγκες –και- αυτής της πρόκλησης, οι δύο 911 δεν θυμίζουν σε τίποτα τα σπορ αυτοκίνητα που κυριαρχούν στο δρόμο και τις πίστες.

Οι δύο 911 έφτασαν σε υψόμετρο 6.007 μέτρων κατά τη διάρκεια των δοκιμών των οποίων ως οδηγός, ηγήθηκε ο νικητής του Le Mans και κάτοχος του ρεκόρ στο Pikes Peak, Romain Dumas. Η τοποθεσία επιλέχθηκε ως μία από τις πιο δύσκολες στη γη και η δοκιμή τελείωσε μόνο όταν το χιόνι και ο πάγος, σταμάτησε τα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο Dumas ανέφερε πως «τα μόνα μηχανήματα οπουδήποτε στον κόσμο που μπορούν να βρεθούν ψηλότερα από ότι εμείς σήμερα, είναι αεροπλάνα!». Για να κατασκευάσει αυτά τα ειδικά πρωτότυπα, η Porsche ξεκίνησε με δύο 911 Carrera 4S, με τον turbo εξακύλινδρο boxer θα αποδίδει 450 ίππους.

Το σύστημα ψύξης του κινητήρα μετατοπίστηκε προς τα πάνω από τους τεχνικούς, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά την εκτός δρόμου περιπέτεια. Στην καμπίνα, οι αλλαγές περιελάμβαναν την τοποθέτηση του roll cage, των καθισμάτων με σκελετό από ανθρακόνημα και τις ζώνες ασφαλείας για αγωνιστική χρήση.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, οι δύο 911 εφοδιάστηκαν με ειδικά ημιαξόνια και τεράστιους τροχούς, προκειμένου η απόσταση από το έδαφος να διαμορφωθεί στα 35 εκατοστά. Το κιβώτιο ταχυτήτων απέκτησε νέες, πιο «κοντές», σχέσεις ενώ και το κάτω μέρος του αμαξώματος εφοδιάστηκε με «ασπίδα» για την προστασία του από τα σκληρά ηφαιστιογενή πετρώματα της πραγματικά δύσβατης περιοχής.

Advertisement

Επιπλέον, η ομάδα τοποθέτησε στα αυτοκίνητα το Porsche Warp-Connector, το οποίο φροντίζει να έχουν όλοι οι τροχοί κίνηση όταν το πλαίσιο στρεβλώνεται, ενώ προστέθηκαν επίσης και προηγμένο σύστημα ελέγχου της μετάδοσης ανά τροχό και άξονα, καθώς επίσης και το steer by wire– στοιχεία που δοκιμάστηκαν πολύ έντονα στην ακραία αυτή δοκιμασία.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι η δοκιμή στέφθηκε με επιτυχία, η Porsche δεν έχει κάνει λόγο για τους συγκεκριμένους λόγους που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Με δεδομένο το ότι η 911 δεν θα γίνει εκτός δρόμου όχημα, το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια, είναι πως η δοκιμή αυτή εξυπηρέτησε την ανάγκη εξέλιξης συγκεκριμένων στοιχείων και τεχνολογικών συστημάτων, όπως τα προαναφερθέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες Style Edition Porsche 718 Boxster και 718 Cayman
Όταν η Porsche εκθρόνισε την Bentley
Γιατί η Mariah Carey ποζάρει με μια Porsche 356;