Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Porsche 911 Carrera Touring

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Porsche 911 Carrera Touring

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Porsche 911 Carrera Touring

ΝΕΑ

Υπάρχει χώρος ανάμεσα στην βασική 911 Carrera και στην 911 Carrera S; Την απάντηση δίνει η νέα έκδοση Touring.

Advertisement
Advertisement

Από την στιγμή που υπάρχουν οι Macan T, Cayman T και 718 Boxster T ήταν θέμα χρόνου να ενταχθεί μία αντίστοιχη έκδοση και στην γκάμα της Porsche 911.

Ο κινητήρας της νέας έκδοσης της 911 παραμένει ο twin-turbo εξακύλινδρος τρίλιτρος που αποδίδει 385 ίππους και 450 Nm ροπής. Συνεργάζεται με μηχανικό 7άρι κιβώτιο για πιο αυθεντική οδήγηση.

Σχετικά με τις επιδόσεις η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 291 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche λέει πως η 911 Touring είναι ελαφρύτερη κατά 35 κιλά από την 911 Carrera με το στάνταρ αυτόματο PDK κιβώτιο των 8 σχέσεων. Προαιρετικά υπάρχει και ενεργητική τετραδιεύθυνση. Το συνολικό απόβαρο είναι στα 1.470 κιλά. Επιπρόσθετα ο βασικός εξοπλισμός τής Carrera T με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων συμπληρώνεται από τη λειτουργία Porsche Torque Vectoring (PTV) με μηχανικό μπλοκέ πίσω διαφορικού.

Ανάμεσα στις λοιπές βελτιώσεις περιλαμβάνεται η ελαφρύτερη μπαταρία και η μείωση της ηχομόνωσης για πιο «ατμοσφαιρικό» ήχο στην καμπίνα. Η 911 Carrera T έχει μία πιο σπορ ρύθμιση της ανάρτησης που είναι χαμηλότερη κατά 10 χλστ. και μια σπορ απόληξη της εξάτμισης. Υπάρχουν τροχοί 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω.

Advertisement

Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, ενώ υπάρχει σπορ GT τιμόνι, σκούρες λεπτομέρειες στους καθρέπτες, λογότυπα στις πόρτες, πίσω νέος διαχύτης κ.ά. Γενικότερα, η Touring έχει μια πιο αυθεντική σπορ κατεύθυνση και θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η GT3 του λαού.

Advertisement

Η Porsche 911 Carrera T θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2023 και μπορεί να παραγγελθεί από τώρα. Η τιμή της στη Γερμανία ξεκινά από τις 123.845 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ποιο τρόπο η Porsche θα βελτιώσει την αεροδυναμική;
H TAG Heuer τιμά την εμβληματική 911 Carrera RS 2.7
Το ηλεκτρικό μέλλον της Porsche