Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό μοντέλο η Alpine;

Ελλάδα 19:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό μοντέλο η Alpine;

ΝΕΑ

Ετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό μοντέλο η Alpine;

ΝΕΑ

O νέος επικεφαλής της Renault, Luca de Meo, επιθυμεί να αποτρέψει τον… μαρασμό της Alpine, βάζοντάς την για πρώτη φορά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Μόνο «τελειωμένη» δεν πρέπει να θεωρείται η Alpine, κάτι που ξεκαθαρίσει ποικιλοτρόπως σε δηλώσεις του ο νέος επικεφαλής της Renault, Luca de Meo.

Ειδικότερα, ο κραταιός άνδρας της εταιρείας με σήμα τον «ρόμβο», έχει αναπτύξει ένα αναλυτικό σχέδιο για όλες τις μάρκες του ομίλου. Ανάμεσα σε αυτές και η Alpine, το λογότυπο της οποίας θα ενσωματώνεται από τα σπορ μοντέλα της Renault.

Ως αντίβαρο στην εξασθένιση της φήμης της Alpine αναμένεται να λειτουργήσει και η μετονομασία της ομάδας στη Formula 1, Renault F1 Team, σε Alpine F1.

Advertisement
Advertisement

Τα ανωτέρω σχέδια, ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι τα μοναδικά. Αυτό διότι, όπως αναφέρει το Automotive News, ο επικεφαλής μηχανολογικής του Group Renault, υποστήριξε πως η Alpine αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική πλατφόρμα της συμμαχίας, CMF-EV. Δεν προέβη ωστόσο σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως η αρχιτεκτονική CMF-EV θα αφορά το Nissan Ariya, καθώς και το ηλεκτρικό Megane, που θα αποτελεί την μετενσάρκωση του πρωτότυπου Megane eVision.

Advertisement

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσαρμόσιμη πλατφόρμα, ικανή να «φιλοξενήσει» οχήματα μήκους 4 έως και 4,70 μέτρων, με μπαταρίες χωρητικότητας 40, 60 και 87 kWh.

Σημειώνεται πως ο Luca de Meo αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του στις 14 Γενάρη, όταν και θα παρουσιάσει το πλάνο ανάκαμψης του ομίλου, το οποίο φέρει την ονομασία “Renaulution”.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πισωκίνητο Renault Megane RS Coupe θυμίζει Toyota Supra

Renault: Τρία νέα υβριδικά μοντέλα

Advertisement

Αποκάλυψη: Το Renault Megane γίνεται SUV