Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο συνδικαλισμός χτυπάει την πόρτα του Elon Musk

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο συνδικαλισμός χτυπάει την πόρτα του Elon Musk

ΝΕΑ

Ο συνδικαλισμός χτυπάει την πόρτα του Elon Musk

ΝΕΑ

Εργαζόμενοι στην Tesla έστειλαν μήνυμα στον Elon Musk ότι ετοιμάζουν Ένωση Εργαζομένων.

Advertisement
Advertisement

Μετά την εξαγορά του Twitter και την έντονη φημολογία για την απόκτηση των μετοχών της Manchester United ο Elon Musk έχει βρεθεί για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Μπορεί όμως τα πράγματα να πηγαίνουν καλά στις αγοραπωλησίες του και να ασχολείται με αναρτήσεις στο Twitter, ωστόσο τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί όσον αφορά την Tesla.

Τα τελευταία νέα που μας έρχονται από την Αμερική αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην Tesla είναι στα «κάγκελα» με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο του Buffalo είναι απαράδεκτες καθώς η πίεση που τους ασκείται είναι τεράστια. Επιπλέον οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, ενώ κάποιοι εργάτες αναφέρουν ότι δεν τους επιτρέπεται ακόμα και διάλειμμα για τουαλέτα!

Advertisement
Advertisement

Ίσως όμως ο πιο σοβαρός λόγος που οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο προχωράνε στην οργάνωση ενός Σωματείου Εργατών είναι ότι περίπου 800 εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί ως αναλυτές αυτόνομης οδήγησης αναγκάζονται να εργαστούν σε άσχετες με τις προδιαγραφές τους θέσεις, σε ρόλους δηλαδή εκτός μηχανολογίας και τεχνολογίας.

«Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να τους συμπεριφέρονται σαν ρομπότ», ήταν τα λόγια ενός από τους πρωτεργάτες της οργάνωσης του Σωματείου ο οποίος μοίρασε φυλλάδια με την επιγραφή «Roses are red/ Violets are blue/ Forming a union starts with you». Πλέον οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει συναντήσεις με την ένωση Service Employees International Union affiliate Workers United η οποία είχε βοηθήσει τους εργαζόμενους της αλυσίδας Starbucks οι οποίοι αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα Σωματείο Εργαζομένων Tesla το οποίο θα διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άκρα μυστικότητα για το Tesla Semi!
Tesla: Ποια είναι τα νέα gadgets
Τα… περίεργα του Tesla Model X Plaid (+video)

Advertisement