Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Πότε έρχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία στον ΟΑΣΘ;

Ελλάδα 0:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία στον ΟΑΣΘ;

Fleet Cars

Πότε έρχονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία στον ΟΑΣΘ;

Fleet Cars

Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψαν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτης διασύνδεσης των σταθμών φόρτισης των αμαξοστασίων με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Advertisement
Advertisement

Τον Σεπτέμβριο ο ΟΑΣΘ θα παραλάβει τα πρώτα νέα, υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, κάτι που θα βάλει τον Οργανισμό αλλά και όλο το πλέγμα της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και την πόλη της Θεσσαλονίκης, στη νέα εποχή της.

Μάλιστα ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ κ. Κώστας Ταγγίρης σε εκδήλωση βράβευσης των μαθητών – τέκνων των εργαζομένων ξεκαθάρισε ότι καμία θέση εργασίας δεν κινδυνεύει και διαβεβαίωσε όλους ότι δεν αμφισβητείται ο ρόλος του ΟΑΣΘ στην εκτέλεση της αστικής συγκοινωνίας, καθώς είναι ο φορέας που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το συγκοινωνιακό έργο.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη μεριά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς μετά την επίσκεψή του στον ΟΑΣΘ ανάρτησε στα social media ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τη διασύνδεση των σταθμών φόρτισης των αμαξοστασίων του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα και τη Σταυρούπολη.

Ειδικότερα ο κ. Ξιφαράς επισήμανε ότι: «Ακόμη ένα βήμα έγινε σήμερα για την είσοδο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, καθώς είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με θέμα την ενίσχυση του στόλου του Οργανισμού με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Advertisement

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού βρίσκεται στην τελική ευθεία, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες για τη σύνδεση των σταθμών φόρτισης των αμαξοστασίων του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα και τη Σταυρούπολη, με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης συμφωνήσαμε στις επόμενες ενέργειες για την αναδιάρθρωση των δρομολογίων, με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη.

Advertisement

Σύντομα τα αποτελέσματα θα φανούν στο δρόμο, με ακόμα περισσότερα και πιο σύγχρονα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάμερες-«τροχονόμοι» σε λεωφορεία και τρόλεϊ!
Έρχονται τρία λεωφορεία υδρογόνου!
Έρχονται 650 «πράσινα» λεωφορεία μηδενικών ρύπων!