Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις με την 911 η Porsche

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις με την 911 η Porsche

ΝΕΑ

Ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις με την 911 η Porsche

ΝΕΑ

Η Porsche είναι από τις εταιρείες που μπορεί να βασίζονται στην παράδοσή τους και να έχουν αιχμή του δόρατος την 911, δεν διστάζει όμως να προχωρήσει και σε νεοτερισμούς που για άλλες εταιρείες αποτελούν κόκκινη γραμμή.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση της 911 Dakar και η πρόθεση της Porsche για παραγωγή 2.500 αυτοκινήτων σε αυτή τη διαμόρφωση, είναι μόνο η αρχή.

Από την επιτυχία της συγκεκριμένης έκδοσης, θα εξαρτηθεί και το αν θα υπάρξουν κι άλλες «ειδικές» 911. Μέχρι στιγμής, ότι έχει «προτείνει» η εταιρεία, έχει τύχει θερμής υποδοχής από τους πελάτες και τους φίλους της. Αυτό από μόνο του, είναι ένα πολύ θετικό δείγμα για τους ιθύνοντες της εταιρείας προκειμένου να σχεδιάσουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το μέλλον σε συνέντευξή του στο περιοδικό Car. Στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής, ο Blume είπε πως η αυτοκινητοβιομηχανία ήθελε να «κοιτάξει» πέρα ​​από τα σπορ GT και τα παραδοσιακά της μοντέλα, οπότε κάπως έτσι προέκυψε και η εκτός δρόμου εκδοχή της 911.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Porsche παρουσίασε την 911 Dakar, δίνοντας στην 911 μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και ορισμένα πρόσθετα στο αμάξωμα για την προστασία του κατά την εκτός δρόμου κίνηση. Ο Blume ξεκαθάρισε πως αν η Dakar τύχει της αποδοχής που αναμένεται από το Δ.Σ. της εταιρείας, τότε θα υπάρξει και συνέχεια στις ειδικές εκδόσεις.

Advertisement

Η περιορισμένη παραγωγή της Dakar «δικαιολογεί» σε μεγάλο βαθμό την τιμή της, που φτάνει έως και τις 270.000 ευρώ. Ο κινητήρας της, είναι ο twin turbo τρίλιτρος που αποδίδει 480 ίππους και 569 Nm ροπής. Για την Porsche, ενδεχομένως να είναι και μια επιλογή το να παρουσιάσει κάποια εκδοχή με μικρότερη απόδοση ισχύος, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Advertisement

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με την Porsche να είναι όπως φαίνεται έτοιμη για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της δυναμικής αγοράς, που ακόμα και στην ιδέα των εκτός δρόμου supercars, δείχνει να ανταποκρίνεται εντυπωσιακά «ζεστά». Αυτό άλλωστε έχει φανεί και από τις ανταγωνιστικές αντίστοιχες προτάσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Porsche 911 GT3 RS
Το νέο Volvo EX90 θα έχει και βασική έκδοση
Ferrari: Της απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε συμβούλιο για τις PU του 2026!