Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το Hyundai Kona N

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται το Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το Hyundai Kona N

ΝΕΑ

Με στόχο τις απόλυτες επιδόσεις στη μικρή κατηγορία των SUV, η Hyundai ετοιμάζει την έκδοση Ν του Kona που θα ξεσηκώνει με τους 275 ίππους και την τετρακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Το Hyundai Kona έχει ήδη αρκετά sport χαρακτήρα για τα δεδομένα των crossover της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η πρόσφατη προσθήκη του turbo κινητήρα των 1.6-λίτρων με απόδοση 175 ίππων, είναι αρκετά σημαντική για όσους θέλουν την επιπλέον ισχύ και τις επιδόσεις που προκύπτουν, στο έτσι και αλλιώς πολύ ενδιαφέρον πακέτο του Kona. Όμως, όπως ήδη γνωρίζουμε από «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες, η Hyundai σκοπεύει να ανεβάσει κι άλλο Kona σε ότι αφορά την απόδοση και τις επιδόσεις, με μια έκδοση N-Line αλλά και την πλέον «σκληροπυρηνική» έκδοση Ν.

Advertisement
Advertisement

Πληροφορίες από την Κορέα κάνουν λόγο για την N-Line πως θα έχει τον ίδιο κινητήρα με το Elantra, με τη διαφορά πως στην περίπτωση του Kona η απόδοση θα φτάνει τους 215 ίππους (ενώ στο Elantra, ο turbo 1.600άρης αποδίδει 201 ίππους). Σε ότι έχει να κάνει με τη μετάδοση, το N-Line θα έχει το νέο 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας, αντί του γνωστού με τις 7 σχέσεις. Με τη N-Line το Kona θα αποκτήσει άλλη μια ενδιαφέρουσα έκδοση- σκαλοπάτι, πριν την κορυφαία N που θα έχει φυσικά άλλες ρυθμίσεις συνολικά για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην ισχύ των 275 ίππων του δίλιτρου turbo.

Όπως όλα δείχνουν, το Kona N θα είναι τετρακίνητο και θα έχει στη διάθεση του οδηγού του –και αυτό- το 8άρι αυτόματο (διπλού συμπλέκτη) κιβώτιο ταχυτήτων. Φυσικά, όπως και τα υπόλοιπα Ν μοντέλα, το Kona θα εναρμονιστεί με τις οπτικές επεμβάσεις της εταιρείας προκειμένου να κάνει τη διαφορά σε επίπεδο αισθητικής από τις υπόλοιπες εκδόσεις του.

Advertisement