Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ετοιμάζεται ο διάδοχος της McLaren P1

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζεται ο διάδοχος της McLaren P1

Mobility

Ετοιμάζεται ο διάδοχος της McLaren P1

Mobility

Η McLaren είναι ήδη στη διαδικασία της εξέλιξης του μοντέλου με το οποίο θα «αντικατασταθεί» η θρυλική P1.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren υπέγραψε συμφωνία με τον προμηθευτή κινητήρων Ricardo για ένα νέο υβριδικό V8.

Ο κινητήρας αυτός προορίζεται σε πρώτη φάση για τοποθέτηση στο μοντέλο που θα χριστεί διάδοχος της 750S. Ωστόσο οι πληροφορίες από τη McLaren κάνουν λόγο για χρήση του κινητήρα ή κάποιας παραλλαγής του και στο μοντέλο που έχει επιβεβαιωθεί πως θα κατασκευάσει η εταιρεία ως «αντικαταστάτη» της θρυλικής P1.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση για τη διαδοχή της Ρ1, έγινε από την ίδια τη McLaren μόλις τον περασμένο Απρίλιο, σε διεθνές συνέδριο αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Γουόκινγκ. Το μοντέλο αυτό που θα είναι έτοιμο το 2026, θα τοποθετηθεί στην κορυφή των Ultimate Series μοντέλων της εταιρείας και θα εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο όπως και η Elva (φωτογραφίες), από την οποία αναμένουμε να δούμε κάποια σχεδιαστικά μοτίβα να περνούν και στο νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί προς αντικατάσταση της Ρ1.

Από τα λίγα στοιχεία που γνωρίζουμε για το νέο αυτό υβριδικό μηχανικό αυτό σύνολο, θα είναι πως το βάρος του θα περιοριστεί κατά 70 τοις εκατό περίπου από το αντίστοιχο της Artura. Θυμίζουμε πως το Ρ1 που διατέθηκε σε 375 μονάδες από το 2013 έως το 2015, κόστιζε 1,1 εκατομμύρια ευρώ και το υβριδικό του σύνολο, συνδύαζε V8 3,8 λίτρων με 737 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 180 ίππων, που μπορούσε να κινήσει μόνος του το αυτοκίνητο για περίπου 11 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
McLaren 765LT Spider: Το νέο παιχνίδι του Λάντο! (+video)
Ακόμα πιο δυναμικά μοντέλα υπόσχεται η McLaren
Απίστευτο: «Φυλάκισε» την McLaren στο σαλόνι του στον 57ο όροφο! (+video)

Advertisement