Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται «καυτό» VW Amarok R;

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται «καυτό» VW Amarok R;

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται «καυτό» VW Amarok R;

ΝΕΑ

Η συγγένεια μεταξύ VW Amarok και Ford Ranger δεν άργησε να πυροδοτήσει μια έντονη φημολογία σχετικά με την εξέλιξη μιας ισχυρής εκδοχής του γερμανικού pick-up που θα ακολουθεί τα βήματα του Raptor.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μυστικό ότι Ford και VW έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την εξέλιξη των νέων γενιών των δημοφιλών pick-up τους Ranger και Amarok, αντίστοιχα.

Γνωστό τοις πάσι είναι, επίσης, ότι η Ford διαθέτει στην αγορά και την πιο ισχυρή εκδοχή του Ranger, το Raptor. Γιατί, λοιπόν, να μην δούμε και ένα «καυτό» Amarok R, από τη στιγμή που συντρέχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις και η τρέχουσα συνεργασία των δύο εταιρειών καθιστά το έδαφος γνώριμο για ένα τέτοιο εγχείρημα;

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής επαγγελματικών οχημάτων της VW για την Αυστραλία, Ryan Davies, μιλώντας στο τοπικό μέσο Cars Guide.

Advertisement
Advertisement

Ο Davies δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είχε ενδιαφέρον αν η Ford συμφωνούσε στη χρήση των μηχανικών μερών του Raptor. Σε διαφορετική περίπτωση, θα στρεφόταν σε άλλες εταιρείες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αυστραλέζικη Walkinshaw Performance.

Η τελευταία έχει ήδη συνεργαστεί με τη VW, στο πλαίσιο της εξέλιξης μιας ειδικής έκδοσης του απερχόμενου Amarok, με «επιθετική» εμφάνιση και διευρυμένο οπλοστάσιο.

Advertisement

«Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα στην κατηγορία των pick-up. (σ.σ. Η εξέλιξη μιας ισχυρής εκδοχής του Amarok) είναι σίγουρα μια επιλογή. Είναι κάτι που πρέπει να το εξετάσουμε», δήλωσε ο Ryan Davies.

Η VW έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η γκάμα κινητήρων για την επερχόμενη, δεύτερη γενιά του pick-up της θα περιλαμβάνει και έναν «ισχυρό V6 turbodiesel». Επομένως, ο τελευταίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως… πρώτη ύλη από τη Walkinshaw για την εκτόξευση της ισχύος του.

Advertisement

Προτού, όμως, εξακριβωθεί το τι μέλλει γενέσθαι με το… Amarok R, άπαντες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του «απλού» Amarok. Ραχοκοκαλιά του μοντέλου θα είναι το πλαίσιο τύπου σκάλας “T6” (όπως και στο Ranger), με την εμφάνιση να προβάλλει πλήρως εκσυγχρονισμένη και θελκτική.

Με τις σύγχρονες επιταγές θα συμμορφώνεται και η καμπίνα του Amarok, παρουσία πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων και μιας μεγάλης οθόνης αφής για το σύστημα πολυμέσων.

Το VW Amarok, τέλος, θα κατασκευάζονται δίπλα στο Ford Ranger σε εργοστάσιο της Ford στο Silverton, ένα προάστιο της Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο VW T-Roc
Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το VW Taigo;
Δοκιμή: VW Golf GTE