Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εσείς πόσα θα δίνατε για μια Mercedes της Koenig Specials;

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εσείς πόσα θα δίνατε για μια Mercedes της Koenig Specials;

ΝΕΑ

Εσείς πόσα θα δίνατε για μια Mercedes της Koenig Specials;

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα με τις επεμβάσεις της Koenig Specials, θεωρούνται θρυλικά μεταξύ των συλλεκτών και των «ιδιαίτερων» petrolheads που κυνηγούν τις «περίεργες» εκδόσεις για τις συλλογές τους.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις εκδόσεις wide body της Mercedes SL 450 από την Koenig Specials του 1980 πουλήθηκε πρόσφατα και δεν θα πιστέψετε το ποσό για το οποίο άλλαξε χέρια.

Η Koenig-Specials από το Μόναχο πέρασε την καλύτερή της περίοδο κατά τη δεκαετία του 1980, όταν και είχε «εκπροσώπηση» στα αγωνιστικά δρώμενα της Γερμανίας και όχι μόνο, με τη φήμη της να γίνεται παγκόσμια. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα για τα μοντέλα με τα οποία είχε ασχοληθεί η Koenig Specials κατά καιρούς, ήταν το φαρδύ body kit στο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Η μετατροπή της Koenig Specials στη συγκεκριμένη 450 SL περιλαμβάνει αυξημένο πλάτος σε όλο το αμάξωμα, προεκτάσεις θόλων εμπρός και πίσω, ιδιαιτέρως τονισμένο το πίσω μέρος και μεγάλους αεραγωγούς. Το μαύρο χρώμα του αυτοκινήτου ανανεώθηκε το 2019 και στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται και το hard top– που ήταν ένα αξεσουάρ και πουλιόταν ξεχωριστά.

Στην καμπίνα η Koenig Specials ασχολήθηκε με τα θερμαινόμενα καθίσματα της Recaro που όπως φαίνεται, προέρχονται από Porsche εκείνης της εποχής. Η επένδυση με κόκκινο δέρμα αλλά και τα ηχεία της Blaupunkt στα προσκέφαλά τους, δείχνουν τη σημασία που έδινε ο βελτιωτικός οίκος στα δημιουργήματά του.

Advertisement

Η 450 SL Koenig-Specials φοράει ζάντες BBS 16 ιντσών, με ελαστικά διάστασης 225/45 μπροστά και 275/45 πίσω. Κάτω από το καπό της 450 SL Koenig Special, βρίσκεται ένας V8 4,5 λίτρων από τη σειρά κινητήρων M117 της Mercedes-Benz. Στην αγγελία για την πώληση του αυτοκινήτου, αναφέρεται ως ισχύς οι 160 ίπποι, γεγονός που παραπέμπει σε αμερικάνικες προδιαγραφές απόδοσης από τον κινητήρα.

Advertisement

Από το 2012 μέχρι και σήμερα, το αυτοκίνητο άνηκε σε έναν ιδιοκτήτη, ο οποίος τη διατήρησε σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση. Αυτό φαίνεται πως εκτιμήθηκε από το νέο αγοραστή της, ο οποίος δε δίστασε να δαπανήσει το ποσό των 66.091 ευρώ για να κάνει δικό του ένα μοντέλο που έχει φτάσει να θεωρείται cult στους κύκλους των συλλεκτών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Αυτό είναι το νέο Safety Car της F1
Τι σκέφτεται για τον Elon Musk ο Christian von Koenigsegg; (+video)
Σουηδικό Παλάτι: Τα «σπάει» το νέο εργοστάσιο της Koenigsegg

Advertisement