Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έρευνα: Τι γνωρίζουν οι οδηγοί για την αυτόνομη οδήγηση;

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρευνα: Τι γνωρίζουν οι οδηγοί για την αυτόνομη οδήγηση;

Mobility

Έρευνα: Τι γνωρίζουν οι οδηγοί για την αυτόνομη οδήγηση;

Mobility

Οι περισσότεροι καταναλωτές εξακολουθούν να βρίσκονται σε ​σύγχυση σχετικά με τη χρησιμότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός πως οι καταναλωτές έχουν ελάχιστη γνώση των δεδομένων που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση των αυτόνομων οχημάτων.

Η Confidence Index (MCI) μελέτη της JD Power για το 2022 στις Η.Π.Α. αποκάλυψε ότι το 65% των καταναλωτών δεν είναι σε θέση να ορίσουν με ακρίβεια τι είναι τα πλήρως αυτόνομα οχήματα, ενώ το 56% ταξινομεί τις τρέχουσες τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού ως συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Από τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε προκύπτει πως όλοι οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τους όρους υποβοήθηση οδηγού και ημιαυτόνομη οδήγηση, όταν περιγράφουν τις ηλεκτρονικές λειτουργίες των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η ετοιμότητα των καταναλωτών για αυτόνομα οχήματα βαθμολογήθηκε με 39 σε μια κλίμακα 100 βαθμών, που αντιπροσωπεύει μείωση τριών βαθμών σε σχέση με το 2021. Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι καταναλωτές δεν αισθάνονται ιδιαίτερα άνετα με τη χρήση ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος αλλά και τη χρήση πλήρως αυτοματοποιημένης δημόσιας συγκοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έρευνα προκύπτει πως το 55% των ερωτηθέντων, είπε ότι θα ήταν πρόθυμοι να παρακολουθήσουν μια διαδικασία εκπαίδευσης για την ασφαλή λειτουργία ενός αυτόνομου οχήματος, ενώ το 87% όλων όσοι υποστηρίζουν πως ξέρουν πολλά για τα αυτόνομα οχήματα, δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να ολοκληρώσουν εκπαίδευση για να τα χειριστούν.

Advertisement

Από όσους συμμετείχαν στη μελέτη, το 26% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί ενεργές λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης και από αυτούς το 41% ανέφερε πως τα τρέχοντα συστήματα είναι το μάξιμουμ επίπεδο αυτοματισμού με το οποίο αισθάνονται άνετα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες μεγάλες αλλαγές έρχονται στα τιμόνια; (+video)
Τέλος η κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Έρχεται το φουλ υβριδικό Dacia Jogger

Advertisement