Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται συνολικά 300 αστικά λεωφορεία με φυσικό αέριο

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται συνολικά 300 αστικά λεωφορεία με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Έρχονται συνολικά 300 αστικά λεωφορεία με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνα, μετά τα ηλεκτρικά λεωφορεία, ενισχύεται με οχήματα CNG.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη για τις τελικές υπογραφές είναι πλέον η σύμβαση για 100 νέα λεωφορεία φυσικού αερίου, μήκους 18 μέτρων ενώ δεν φαίνεται πως αργεί και η σύμβαση για άλλα 200 λεωφορεία, 12 μέτρων.

Όπως ενημέρωσε από το βήμα του 7ου Συνεδρίου Ecomobility η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό σημαίνει πως πλέον είμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας 100 λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ.

Τα επόμενα βήματα είναι να γίνει η παρουσίαση της σύμβασης στη Βουλή των Ελλήνων, τις επόμενες εβδομάδες και τελικά η υπογραφή της σύμβασης που υπολογίζεται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που αναλαμβάνει να τα προμηθεύσει είναι η IVECO. Την οποία εκπροσωπεί στην Ελλάδα η Π.Κοντέλλης ΑΕ. Τα λεωφορεία θα είναι αρθρωτά, μήκους 18 μέτρων και το κόστος τους έχει προϋπολογιστεί σε 53,32 εκατ. ευρώ. Η προμήθεια των οχημάτων αν και μέσω του διαγωνισμού προβλέπεται εντός περίπου 1,5 έτους μπορεί να μειωθεί όπως αντίστοιχα έγινε και με τα ηλεκτρικά λεωφορεία.

Τα 100 αρθρωτά λεωφορεία φυσικού αερίου θα ενταχθούν στον στόλο της ΟΣΥ και θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό που γερασμένου στόλου. Μετά με τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία (από τα 250 προβλέπονται και 110 για Θεσσαλονίκη) είναι η δεύτερη σημαντική προσθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάμερες-«τροχονόμοι» σε λεωφορεία και τρόλεϊ!
Έρχονται τρία λεωφορεία υδρογόνου!
Έρχονται 650 «πράσινα» λεωφορεία μηδενικών ρύπων!