Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον

ΝΕΑ

Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον

ΝΕΑ

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που θα παρουσιάσει μέσα στη χρονιά η γερμανική εταιρία είναι η νέα Σειρά 5.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Σειρά 5 αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στην επόμενη χρονιά και θα συμπεριλαμβάνει το πρώτο ηλεκτρικό station wagon της αγοράς.

Η BMW έχει αρχίσει να συμπληρώνει το ονοματολόγιο της ηλεκτρικής της «i» γκάμας. Έτσι, κάτω από την εξωτική i7 και πάνω από την i4 θα λανσάρει την i5 που θα προσφέρεται από το ερχόμενο φθινόπωρο αρχικά σε σεντάν αμάξωμα και από το 2024 και σε station wagon.

Προς το παρόν δεν  υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την i5, η οποία θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με την i4 και θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την ονομασία CLAR. Και όπως στην περίπτωση της i4 M50, έτσι και στην i5 θα υπάρχει αντίστοιχη M Performance έκδοση με την ισχύ να βρίσκεται κάπου στα 550 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στη νέα γενιά της 5άρας με το σεντάν αμάξωμα να πούμε πως θα υπάρχουν και εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Θα υπάρχουν οι νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με 48βολτη υβριδική τεχνολογία, καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις που θα έχουν μία αρκετά μεγάλη μπαταρία ώστε να μπορούν να διανύουν τουλάχιστον 80 χλμ. μηδενικών ρύπων.

Η παρουσίαση της νέας Σειράς 5 θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και οι πωλήσεις του μοντέλου στις αγορές της Ευρώπης θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια ηλεκτροκίνηση; Η BMW ετοιμάζει νέους κινητήρες!
Πόσο κοστίζει η πιο προσιτή BMW;
BMW, Mercedes-Benz αλλά και Toyota σε τιμή ευκαιρίας!