Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το νέο pick-up της Hyundai

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται το νέο pick-up της Hyundai

ΝΕΑ

Έρχεται το νέο pick-up της Hyundai

ΝΕΑ

Κάθε φορά που η Hyundai έδειχνε το Santa Cruz Concept πίσω στο 2015, υπήρχαν αμέτρητες εικασίες σχετικά με το πότε η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει την παραγωγή του εντυπωσιακού pick up.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτός ο καιρός έρχεται σύντομα, προφανώς, και στοχεύει σε αγοραστές οι οποίοι δεν είναι παραδοσιακοί ιδιοκτήτες φορτηγών. Αυτό δεν είναι πραγματικά εκπληκτικό, δεδομένης της ασυνήθιστης και φρέσκιας προσέγγισης του Concept Santa Cruz. Το πρωτότυπο που έκανε το ντεμπούτο του στο Auto Show του Ντιτρόιτ πριν από τέσσερα χρόνια ήταν ένα πενταθέσιο όχημα τύπου crossover με κινητήρα turbo diesel 2.0 λίτρων και πίσω πόρτα με συρόμενη προέκταση. Ο αντιπρόεδρος της Hyundai στις ΗΠΑ υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των προϊόντων, Michael O’Brien, δήλωσε πως η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να εισέλθει σύντομα στην αγορά των ΗΠΑ με ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε στη Βόρεια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

“Θα είναι ένα πολύ ευέλικτο όχημα. Αυτό παρέχει την υπόσχεση να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα κατηγορία αγοραστών “, δήλωσε ο O’Brien. Παρόλο που δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία λανσαρίσματος και τις επίσημες προδιαγραφές, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να κατασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα έπρεπε να γίνει στη Βόρεια Αμερική», είπε, χωρίς να ονομάζει μια συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που αποφάσισαν να κατασκευάσουν νέα οχήματα στο Μεξικό, φούντωσαν την οργή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Η Hyundai πιθανότατα δεν το θέλει αυτό.

Η κατασκευή του νέου φορτηγού στις Η.Π.Α. θα αποτελούσε λογική επιλογή καθώς η πλειοψηφία των φορτηγών θα πωλούνται εκεί, ούτως ή άλλως. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να παράγει το νέο φορτηγό στη Βόρεια Αμερική για να αποφύγει τον φόρο εισαγωγής στα αυτοκίνητα που προέρχονται από άλλες χώρες. Η Hyundai ήδη κατασκευάζει τα Elantra και Sonata καθώς και το Santa Fe στο εργοστάσιό της στο Montgomery της Αλαμπάμα. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παρέχουν ετήσια παραγωγή περίπου 400.000 οχήματα.