Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται με 400+ ίππους το CUPRA Formentor

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται με 400+ ίππους το CUPRA Formentor

ΝΕΑ

Έρχεται με 400+ ίππους το CUPRA Formentor

ΝΕΑ

Η εξέλιξη του SUV Formentor της CUPRA γίνεται όλο και πιο συναρπαστική, με την τελευταία του εκδοχή να προκύπτει πως έχει τον 5κύλινδρο σε σειρά κινητήρα του Ομίλου VW που χρησιμοποιείται σε μοντέλα με πάνω από 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο turbo 5κύλινδρο σύνολο των 2,5 λίτρων, οι προοπτικές που ανοίγοντας στο μέλλον του CUPRA Formentor είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Αυτό το συναρπαστικό SUV θα δανειστεί πολλά στοιχειά από το Audi RS Q3 και περιμένουμε κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το CUPRA Formentor χρησιμοποιεί  την καινούργια πλατφόρμα MQB Evo του Ομίλου Volkswagen που έχουμε δει και στα Mk8 Golf, Audi A3 και Skoda Octavia. Δεδομένου ότι το CUPRA Formentor είναι ένα από τα πρώτα SUV που χρησιμοποιούν αυτήν την εκδοχή της πλατφόρμας, το δείγμα που θα παρουσιάσει με τη χρήση των μηχανικών μερών από τις κορυφαίες εκδόσεις άλλων μοντέλων, θα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως ο 5κύλινδρος σε σειρά, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,5-λίτρων που βρέθηκε μεταξύ άλλων και στο Audi RS Q3, έχει απόδοση 400 ίππων που περνάει στους τροχούς με το σύστημα τετρακίνησης Quattro της Audi μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Αυτό το ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι ικανό να εκτοξεύει το Audi RS Q3 από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Cupra Formentor στην έκδοση με τον συγκεκριμένο κινητήρα, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Αν η Cupra μιμούταν τη Ferrari 

Και με 1,5 TSI 150 ίππων το Cupra Formentor

Advertisement

Γιατί ήρθαν σε διαμάχη η JLR με το VW Group;