Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έρχεται το υβριδικό Nissan Juke

Ελλάδα 6:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το υβριδικό Nissan Juke

Mobility

Έρχεται το υβριδικό Nissan Juke

Mobility

Με ένα σύνθετο υβριδικό σύνολο και πλούσιο σε τεχνολογικές λύσεις, το Nissan Juke Hybrid έρχεται να ενισχύσει τη δυναμική εμπορική πορεία του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις Ευρωπαϊκές αγορές η υβριδική εκδοχή του Nissan Juke.

Εξωτερικά, το Nissan Juke Hybrid δύσκολα θα το ξεχωρίζει κανείς από τις «συμβατικές» εκδόσεις του. Οι μικρές διαφορές περιλαμβάνουν τη νέα μάσκα μπροστά, με μικρότερους αεραγωγούς, νέο κάτω τμήμα προφυλακτήρα που αφορά στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης και την επανασχεδιασμένη πίσω αεροτομή.

Advertisement
Advertisement

Το μικρό crossover της Nissan που έχει το δικό του κοινό και «γράφει» καλές πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη, επεκτείνει τη γκάμα του με την υβριδική εκδοχή. Σε αυτή βρίσκουμε ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό σύστημα, που σε αντίθεση με το Qashqai που έχει κινητήρα 1,5 λίτρων, στο Juke Hybrid υπάρχει ένα νέο σύνολο με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων.

Ο κινητήρας αποδίδει 94 ίππους και συνδυάζεται δύο ηλεκτροκινητήρες, 49 και 20 ίππων αντίστοιχα, ενώ η μπαταρία του είναι μόλις 1,2 kWh. Παρά την πολύ μικρή μπαταρία, η Nissan ισχυρίζεται ότι οι οδηγοί δοκιμών της κατάφεραν να κάνουν έως και το 80% των αστικών μετακινήσεων μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement

Το Juke Hybrid ξεκινά ως αμιγώς ηλεκτρικό και μπορεί σε αυτό το mode να φτάσει ταχύτητα έως και 55 χιλιόμετρα την ώρα. Πιθανώς το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του συστήματος, έχει να κάνει με τη μετάδοση της κίνησης. Σε αυτό περιλαμβάνεται ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που δεν εμφανίζει μηχανολογικά τη συνηθισμένη λειτουργία.

Advertisement

Η Nissan λέει ότι το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να αλλάξει μεταξύ τεσσάρων γραναζιών που αφορούν στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και δύο ταχυτήτων του ηλεκτρικού. Σύμφωνα με τη Nissan, η αίσθηση για τον οδηγό είναι ανάλογη με εκείνη που εισπράττει κανείς από ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα ηλεκτρικά Nissan έως το 2030 (video)
Δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Ηybrid 140 PS
Ειδική έκδοση Nissan Juke… κατευθείαν από την Gotham!

Advertisement