Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai θα φτιάχνει και μπαταρίες

Ελλάδα 18:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Hyundai θα φτιάχνει και μπαταρίες

ΝΕΑ

Η Hyundai θα φτιάχνει και μπαταρίες

ΝΕΑ

Σε μια προσπάθεια να κάνει τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της πιο προσιτά, η Hyundai μειώνει το κόστος των μπαταριών που αυτά θα διαθέτουν.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι στην πρωτοπορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Τόσο η τεχνολογία όσο και ο χαρακτήρας τους τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα μοντέλα των άμεσων ανταγωνιστών της.

Η προσπάθεια των ανθρώπων της εταιρείας δεν περιορίζεται μόνο στη σχεδίαση και την ενσωμάτωση σε αυτά συγχρονιών συστημάτων και εφαρμογών αλλά επεκτείνεται και στη μείωση του κόστος παραγωγής και της τιμής πώλησής τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, εκπρόσωπος της Hyundai ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή δικών της μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου χάρη στις οποίες θα γίνουν προσιτότερα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η κατασκευή τους θα ξεκινήσει εντός του 2025 και η εξέλιξή τους γίνεται ήδη σε συνεργασία με νοτιοκορεατικές εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι μπαταρίες που θα παράγονται θα ενεργειακή πυκνότητα 300 βατώρες/κιλό, τιμή η οποία είναι πολύ καλή, συγκριτικά.

Οι συσσωρευτές αυτού του τύπου δεν χρειάζονται μεγάλη ποσότητα σπάνιων γαιών, όπως στις ιόντων λιθίου. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος παραγωγής τους δε επηρεάζεται τόσο άμεσα από την ευμετάβλητη χρηματιστηριακή αξία τους.

Advertisement

H Hyundai έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για τη εξέλιξη και παραγωγή τόσο αυτού του τύπου μπαταριών όσο και νικελίου κοβαλτίου οξειδίου μαγγανίου (NCM) όπως και στερεού ηλεκτρολύτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πουλήθηκε το αυτοκίνητο της Γιάννας Αγγελοπούλου;
Η Hyundai ενισχύει τις σχεδιαστικές της δυνατότητες
H Hyundai αποκαλύπτει το Kona Jayde Concept

Advertisement