Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται το αυτοκίνητο του Ερντογάν – Δείτε ποια είναι η τιμή του

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερχεται το αυτοκίνητο του Ερντογάν – Δείτε ποια είναι η τιμή του

ΝΕΑ

Ερχεται το αυτοκίνητο του Ερντογάν – Δείτε ποια είναι η τιμή του

ΝΕΑ

H τουρκική ΤOGG ξεκίνησε την παραγωγή τού πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της για το οποίο έχει μεγάλες βλέψεις εμπορικά.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş.) μας απασχολεί συχνότερα αναφορικά με τη δημιουργία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Η παραγωγή του ξεκίνησε στο εργοστάσιο που δημιουργήθηκε στο Gemlik (Κίος) και η εκδήλωση έγινε με την παρουσία και του Τούρκου Προέδρου κ. Recep Tayyip Erdoğan, ο οποίος φέρεται να έδωσε την πρώτη παραγγελία για το μοντέλο.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο C SUV, όπως ονομάζεται, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του. Η πρώτη, με τον ένα ηλεκτροκινητήρα, θα αποδίδει 200 ίππους και δεύτερη, με δύο ηλεκτροκινητήρες, 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της TOGG η τιμή της βασικής έκδοσης του νέου μοντέλου θα ξεκινά -οι πωλήσεις αναμένονται από το Φεβριουάριο- από τις 48.500 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διαμορφώνουν το αυτοκίνητο όπως το επιθυμούν και να δίνουν την παραγγελία τους μέσω διαδικτύου, καθώς η εταιρεία θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Tesla σε αυτόν τον τομέα. Όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργήσει μόλις 20 φυσικά καταστήματα σε όλη την χώρα, με το πρώτο να ανοίγει στην Κωνσταντινούπολη.

Advertisement

Αρχικά, θα είναι διαθέσιμη μόνο η εκδοχή τού μοντέλου με τους 200 ίππους, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Αυτή είναι πισωκίνητη και -βάσει των στοιχείων που γνωστοποίησε- το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα (όταν η τετρακίνητη έκδοσή του θα χρειάζεται 4,8 δευτερόλεπτα).

Advertisement

Το C SUV θα διατίθεται και με δύο διαφορετικούς συσσωρευτές αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητά τους οι οποίοι θα επιτρέπουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 300 χλμ. και 500 χλμ., αντίστοιχα, αλλά βάσει του Πρωτοκόλλου «NEDC» (και όχι του «WLTP)».

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιό της, η TOGG δημιουργεί και ένα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών δίπλα σε αυτό που βρίσκεται η γραμμή παραγωγής τού μοντέλου. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με την κινεζική Farasis Energy.

Advertisement

H TOGG ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά θα κατασκευάσει από 17.000 έως 18.000 οχήματα. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι εγκαταστάσεις τού εργοστασίου η μέγιστη ετήσια παραγωγική δυνατότητά του θα είναι 150.000 μονάδες. Τέλος, η τουρκική εταιρεία προγραμματίζει την κατασκευή και ενός σεντάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχεται το τουρκικό Togg στην Ευρώπη;
Οι Τούρκοι ετοιμάζουν και δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
Ερντογάν: Ευρώπη ερχόμαστε! (+video)