Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελικόπτερο σώζει Ford F-150 από τον ωκεανό

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελικόπτερο σώζει Ford F-150 από τον ωκεανό

ΝΕΑ

Ελικόπτερο σώζει Ford F-150 από τον ωκεανό

ΝΕΑ

Η ομάδα της Arctic Trucks ξεκίνησε πρόσφατα την πρώτη της αποστολή στην υφαλοκρηπίδα του Καναδά στην Αρκτική. Όμως, είχαν ένα ατύχημα.

Advertisement
Advertisement

Ένα ελικόπτερο έπρεπε να τραβήξει το Ford F-150 της Arctic Trucks από τον ωκεανό όταν πάτησε σε λεπτό πάγο και βυθίστηκε.

Λίγο πριν ολοκληρώσει το ταξίδι της η αποστολή της η Arctic Trucks, παραλίγο να χάσει ένα αυτοκίνητο. Ένα από τα τροποποιημένα για κίνηση στο χιόνι Ford F-150 που χρησιμοποιούσε βυθίστηκε. Ένα από τα F-150 της εταιρείας έσπασε τον πάγο λόγω των υψηλών ρευμάτων που άλλαξαν γρήγορα τις συνθήκες πάγου.

Αν και θα ήταν εύκολο να αφήσει απλώς το φορτηγό στo σημείο που… πνίγηκε, η ομάδα δεν ήθελε να βλάψει το περιβάλλον και ξεκίνησε αμέσως την ανάκτησή του.

Advertisement
Advertisement

Η Arctic Trucks ζήτησε τις υπηρεσίες της Transglobal Car Expedition για να… μαζέψουν το F-150. Αυτή η ομάδα έπρεπε να συνεργαστεί με ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές της περιοχής που εντόπισαν το Ford στα τέλη Αυγούστου. Βρέθηκε κοντά στο σημείο που είχε αρχικά βυθιστεί αλλά ήταν 15 μέτρα κάτω από τα κύματα. Οι δύτες, που βούτηξαν προσάρτησαν αμέσως καλώδια και σάκους επίπλευσης στο F-150 . Αυτοί βοήθησαν να ανέβει σε πιο μικρό ύψος, όπου τα καλώδια στερεώθηκαν σε ένα ελικόπτερο και το Ford βγήκε από το νερό.

Οι φωτογραφίες του οχήματος δείχνουν ότι δεν υπέστη τόσες πολλές εξωτερικές ζημιές, αλλά προφανώς, η βύθιση στα 15 μέτρα χάλασε κάποια από τα εξαρτήματά του.

Advertisement

Η Arctic Trucks κατασκευάζει μερικά από τα πιο ικανά οχήματα εκτός δρόμου στον κόσμο, σχεδιασμένα ειδικά για τις ακραίες συνθήκες και απρόβλεπτες συνθήκες που υπάρχουν στον Αρκτικό Κύκλο. Τα εκτός δρόμου μοντέλα τους  έχουν συμμετάσχει σε μια πληθώρα περιπετειών όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, όμως τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα σε περιπέτειες όπως αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Toyota Hilux στον κόσμο (+video)
Oι Κινέζοι εισβάλλουν στην Ρωσία
Το Ford Bronco ως Arctic Truck

Advertisement