Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται ο ηλεκτρικός «Γκοτζίλα»; (+video)

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται ο ηλεκτρικός «Γκοτζίλα»; (+video)

ΝΕΑ

Έρχεται ο ηλεκτρικός «Γκοτζίλα»; (+video)

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο εμβληματικά ιαπωνικά σπορ μοντέλα κάνει τα πρώτα του βήματα προς την ηλεκτροκίνηση. Έστω και με μία νότα νοσταλγίας από τα παλιά.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan GT-R στην τελευταία του γενιά βρίσκεται σχεδόν για μια δεκαετία μαζί μας, όντας πια πολύ κοντά στην αλλαγή του.

Μία αλλαγή που κατά πάσα πιθανότητα θα συνδυαστεί με μία πρώτη φάση εξηλεκτρισμού, με την υιοθέτηση ενός υβριδικού συστήματος.

Πόσο όμως απέχουμε από ένα πλήρως ηλεκτρικό «Γκοτζίλα». Ίσως όχι και τόσο πολύ. Και για αυτό βάλθηκε να μας ένας μηχανικός μέσα στην Nissan ο οποίος φαίνεται ότι ετοιμάζει κάτι πραγματικά special.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία ανέβασε ένα video όπου βλέπουμε ένα GT-R από το παρελθόν, το R32 με τα χαρακτηριστικά EV. Μάλιστα η Nissan ετοίμασε και ένα mini-website για αυτό το πρωτότυπο, κάτι που σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ένα παλό παιχνίδι εντός της εταιρίας.

Ο μηχανικός που δηλώνει θαυμαστής της εταιρίας και του GT-R δηλώνει ότι θέλει να φτιάξει ένα πραγματικά μοναδικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας την τελευταίας γενιάς ηλεκτρική τεχνολογία.

Ως κινητήρια μονάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την διάταξη με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ του Ariya που φθάνουν συνδυαστικά τους 394 ίππους, αρκετά περισσότερους από το R32 και τον θρυλικό εξακύλινδρο εν σειρά που απέδιδε 280 ίππους.

Advertisement

Πιθανότατα η Nissan θα μπορούσε να προσθέσει αρκετούς περισσότερους ίππους, κάτι που είναι ιδιαίτερα εύκολο με τους ηλεκτροκινητήρες. Αξίζει εδώ να θυμίσουμε ότι το GT-R R32 ήταν στην παραγωγή μεταξύ του 1989 και το 1994 και κατασκευάστηκαν 43.937 μονάδες.

Ο θρυλικός κινητήρας RB26 είχε σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες φθάνοντας σε απίστευτα επίπεδα ιπποδύναμης και κάνοντας το αυτοκίνητο ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους έκαναν μετατροπές και αγώνες dragster.

Advertisement

H συγκεκριμένη ηλεκτρική εκδοχή του δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από έναν φόρο τιμής σε ένα εμβληματικό μοντέλο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Και σίγουρα μία πρώτη ένδειξη για τις ηλεκτρικές προθέσεις της Nissan σε ότι αφορά το μέλλον του πιο σπορ αυτοκινήτου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται το Nissan GT-R Black Edition του Vettel
Δοκιμή: Nissan X-Trail 1.5 e-Power e-4orce
Nissan: Η προηγμένη τετρακίνηση e-4ORCE

Advertisement