Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;

ΝΕΑ

McLaren: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;

ΝΕΑ

Μήπως τελικά η τάση της εποχής παρέσυρε και τη McLaren που είχε δηλώσει ότι μόνο supercars και hypercars θα βγαίνουν από τα εργοστάσιά της;

Advertisement
Advertisement

Ένα νέο crossover/SUV με ηλεκτρική «καρδιά» θα λανσάρει η McLaren έως το 2030. Η εταιρεία που είχε αναφέρει ότι μόνο supercars και hypercars θα κατασκευάζει, κάποιες διαρροές δείχνουν ότι στα σκαριά βρίσκεται μια νέα McLaren που θα διαθέτει εκδόσεις με δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες. Η τετρακίνηση θα είναι δεδομένη και υπόσχεται παρόμοιες επιδόσεις με την Aston Martin DBX 707, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το πιο γρήγορο SUV στον κόσμο.

Λόγω του όγκου, της πολυπλοκότητας, καθώς και του κόστους της μπαταρίας, η τιμή του μοντέλου θα είναι αρκετά υψηλή, δηλαδή θα ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ. Αυτό όμως δεν θα κρατήσει πίσω τη βρετανική μάρκα, μιας και δεν μπορεί να βλέπει τους ανταγωνιστές της να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις πωλήσεις, χάρη στα SUV που έχουν στην γκάμα τους.

Για παράδειγμα η Porsche με τις Macan και Cayenne έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις πωλήσεις, εάν στην γκάμα τους υπήρχε μόνο η 911. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τη Lamborghini με την Urus.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην CEO της McLaren είχε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από πλευράς της εταιρείας στα crossover και SUV.

Ίσως αυτή η αλλαγή «στα πιστεύω» της εταιρείας να οφείλεται από την πρόσφατη πρόσληψη του νέου CEO, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που επέβλεπε για πολλά χρόνια την πορεία των Cayenne και Macan. Να θυμίσουμε ότι ο Γερμανός μηχανικός Michael Leiters πέρασε αργότερα και από το στρατόπεδο της Ferrari.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mclaren δεν ξέχασε την επέτειο της βασίλισσας
O Bruno Senna με τη νέα McLaren Artura στην πίστα (video)
McLaren: Θα συνεχιστεί η άνοδος της;

Advertisement