Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και το νέο Honda Civic hatchback

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται και το νέο Honda Civic hatchback

ΝΕΑ

Έρχεται και το νέο Honda Civic hatchback

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε μια teaser φωτογραφία, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση για όσα πρέπει να περιμένουμε.

Advertisement
Advertisement

Συμπληρώνονται σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ όσον αφορά το Honda Civic. Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της sedan έκδοσης (για την αμερικανική αγορά), σειρά παίρνει το hatchback.

Η πρεμιέρα του ιαπωνικού μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουνίου. Προτού, όμως, απομακρύνει την κουκούλα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δημοσίευσε μια teaser φωτογραφία που μας παρέχει μια πρώτη γεύση για τη σχεδίαση του αυτοκινήτου.

Η πιο προφανής διαφορά αφορά τις μειωμένες διαστάσεις, την απουσία τρίτου όγκου, τις ανασχεδιασμένες τρίτες κολόνες.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα, θα ενσωματώνεται το ίδιο άκαμπτο πλαίσιο με τη sedan εκδοχή του που προσφέρει βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία. Το τελευταίο θα έχει θετικά αποτελέσματα στην κύλιση, την κατευθυντικότητα και τη μείωση των κραδασμών/θορύβων στην καμπίνα. Ίδιο θα είναι και το μεταξόνιο που φτάνει πλέον τα 2.735 χλστ.

Το Honda Civic sedan

Σε επίπεδο εμφάνισης, οι κεντρικοί προβολείς, τα φώτα ομίχλης και τα πίσω φώτα θα είναι τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό θα υπάρχει μια κεντρική οθόνη αφής 9,0” (προαιρετική), με τη διαγώνιο του πίνακα οργάνων να φτάνει τις 10,2 ίντσες.

Πληροφορίες για τα μοτέρ που θα κινούν το Honda Civic hatchback δεν υπάρχουν, αλλά αναμένονται τα ίδια κινητήρια σύνολα με του sedan. Ένας 4κύλινδρος 2λιτρος ατμοσφαιρικός των 160 PS/187 Nm και αφετέρου και ένας ισάριθμων κυλίνδρων 1.500αρης απόδοσης 182 PS/239 Nm. Αυτοί θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο CVT, με δημοσιεύματα ν’ αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρχει και 6άρι μηχανικό.

Advertisement

Το λανσάρισμα του Honda Civic hatchback είναι προγραμματισμένο για το 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Μπαταρίες ξηρού τύπου στα επόμενα χρόνια- Όλα ηλεκτρικά στις ΗΠΑ μέχρι το 2040
Volkswagen Golf GTI – Honda Civic Type R
Το επόμενο Honda Civic Type R δεν θα… “ηλεκτροποιηθεί”