Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διέρρευσε το νέο Audi A6 e-tron!

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διέρρευσε το νέο Audi A6 e-tron!

ΝΕΑ

Διέρρευσε το νέο Audi A6 e-tron!

ΝΕΑ

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την παρουσίαση του ολοκαίνουριου Audi Q4 e-tron, η γερμανική εταιρεία ήταν έτοιμη να αποκαλύψει ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο. Μια διαρροή όμως της χάλασε τα σχέδια.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες ώρες έχουν περάσει από την αποκάλυψη του ολοκαίνουριου αμιγώς ηλεκτρικού μικρομεσαίου SUV της Audi, Q4 e-tron, ενώ «φρέσκο» διατηρείται και το ισχυρό τετράθυρο coupe e-tron GT (+RS). Η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ όμως δεν επαναπαύεται στα τελευταία και φέρεται έτοιμη να παρουσιάσει ένα ακόμη μοντέλο μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ειδικότερα, η Audi παρουσίασε μια νέα teaser φωτογραφία και παράλληλα έδωσε ραντεβού για την Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης, και συγκεκριμένα για τις 19 Απριλίου.

Το επίσημο teaser

Advertisement
Advertisement

Όπως μαρτυρά η φωτογραφία, το μοντέλο θα συμμορφωθεί με την πολιτική ονοματοδοσίας της Audi, χρησιμοποιώντας το όνομα “e-tron”. Στο μπροστινό μέρος διακρίνουμε «κοφτερά» φωτιστικά σώματα, κλειστή μάσκα που αγκαλιάζεται από σκουρόχρωμο περίβλημα με ενσωματωμένες μεγάλες κάθετες πλευρικές εισαγωγές αέρα και μία μικρότερη οριζόντια στο κέντρο του προφυλακτήρα. Ακόμη, το καπό πως θα έχει έντονη κλίση προς τα εμπρός, ενώ οι ζάντες αλουμινίου θα έχουν μεγάλες διαστάσεις αλλά και ξεχωριστή two-tone εμφάνιση.

Advertisement

Η διαρροή

Και ενώ όλα έδειχναν πως πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα (19/4) ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για το μοντέλο, μια διαρροή αλλάζει τα δεδομένα. Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου κάποιες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πως πρόκειται για το νέο Audi A6 e-tron (σε πρωτότυπη μορφή), ένα ηλεκτρικό sedan που στην έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα (Premium Platform Electric –PPE) Η τελευταία αναπτύσσεται από κοινού Porsche και Audi και θα είναι συμβατή με μεσαίου και μεγάλου μεγέθους sedan, stations και SUVs.

Advertisement

Το νέο Audi A6 e-tron θα έχει το μήκος του Audi A6 (κοντά στα 4.950 mm), με τη διαφορά πως η οροφή θα είναι πιο χαμηλή και κεκλιμένη, παραπέμποντας σε μεγάλο βαθμό στο A7. Στο προφίλ η βασική γραμμή είναι ψηλά τοποθετημένη, υπάρχουν έντονες γραμμώσεις (χαμηλά στις θύρες), ενώ στο πίσω μέρος διακρίνουμε αεροτομή, “διακεκομμένη” οριζόντια LED λωρίδα και διαχύτη.

Επίσημα στοιχεία για το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, το νέο Audi A6 e-tron θα είναι πισωκίνητο με ένα μοτέρ στον πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό.

Advertisement

Ακόμη, θεωρείται βέβαιο πως θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες της μάρκας, όπως τετραδιεύθυνση, torque vectoring και αερανάρτηση, αλλά υψηλής τάσης μπαταρία (800-volt) που θα προσφέρει γύρω στα 480 km αυτονομίας.

Μέχρι το 2025 η Audi θα παρουσιάσει τουλάχιστον 20 ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ ετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς και το Artemis Project μέσω του οποίου εξελίσσει νέες προτάσεις αυτοκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το νέο Audi Q6 e-tron
Ετοιμάζεται αμιγώς ηλεκτρικό Audi R8;
Με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία τα Audi Q5, A6 & Α7 Sportback