Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία τα Audi Q5, A6 & Α7 Sportback

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία τα Audi Q5, A6 & Α7 Sportback

ΝΕΑ

Με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία τα Audi Q5, A6 & Α7 Sportback

ΝΕΑ

Η Audi αύξησε τη χωρητικότητα των μπαταριών, επιτρέποντας στα μοντέλα να κινούνται για περισσότερη ώρα χωρίς να χρησιμοποιούν σταγόνα βενζίνης.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη πιο ελκυστικά καθιστά η Audi τρία (3) από τα plug-in υβριδικά της μοντέλα, εφοδιάζοντάς τα με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, η οποία συνεπάγεται αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας τους.

Ο λόγος για τα Audi Q5, A6 και A7 Sportback με την κωδική ονομασία “TFSI e” τα οποία πλέον ενσωματώνουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,9 kWh, η οποία αντικαθιστά την προηγούμενη των 14,1 kWh. Κατά συνέπεια η αυτονομία φτάνει έως και τα 91 χλμ. (στο A6 σεντάν, έκδοση 50 TFSI e).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η μπαταρία φορτίζει με μέγιστη ισχύ 7,4 kW, γεγονός που επιτρέπει στα μοντέλα να φορτίσουν στα 100% μόλις σε 2,5 ώρες.

Σημειώνεται πως η αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας δεν επέφερε αύξηση διαστάσεών της, ενώ… εκπτώσεις δεν έγιναν ούτε σε επίπεδο ευρυχωρίας αλλά και χωρητικότητας του πορτ-παγκάζ. Υπενθυμίζεται πως, ανάλογα με το μοντέλο, ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται μεταξύ 405 (Α6 Avant) και 465 lt (Q5), ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 1.535 λτ.

Παράλληλα, η Audi προχώρησε στην επέκταση των προφίλ οδήγησης των Plug-in υβριδικών μοντέλων της, προσθέτοντας το “Charge” δίπλα στα “EV”, “Auto” και “Hold”. Το Charge επιτρέπει στην μπαταρία να φορτίσει εν κινήσει από το θερμικό μοτέρ.

Advertisement

Μέσω της αναβάθμισης των μπαταριών που ενσωματώνουν τα Q5, A6 και A7 η Audi συνεχίζει με ακατάπαυστους ρυθμούς την… ηλεκτροκίνητη στρατηγική της.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ετοιμάζεται αμιγώς ηλεκτρικό Audi R8;
Το πεντάστερο τεστ του Audi A3 (video)
Η ABT προτείνει: Audi RSQ8 R με 730 ίππους