Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΝΕΑ

Έρχεται ηλεκτρικό Caterham Seven

  • Αναστάσης Γαλάνης (ag@newsauto.gr)

Η μηδενικών εκπομπών ρύπων έκδοση του open-wheel θα επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε κάτω από 3,0 sec, και θα σέβεται πλήρως το DNA της μάρκας.

Λίγες εβδομάδες μετά τη μετάβαση της Caterham σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το βλέμμα των διοικούντων στρέφεται σε ένα νέο ενδιαφέρον εγχείρημα.

Το τελευταίο αφορά το λανσάρισμα μιας ηλεκτρικής εκδοχής του Seven που θα συμμορφώνεται πλήρως με το DNA της Caterham, η οποία είναι γνωστή για την κατασκευή ελαφρών sports cars. Στο πλαίσιο αυτό, το “EV Seven” θα εξελιχθεί με έμφαση στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, κάτι το οποίο θα συμβάλλει στη διαιώνιση ευελιξίας που ανέκαθεν χαρακτήριζε τα μοντέλα με το εμπορικό σήμα της Caterham.

Με το original Caterham 7 να ζυγίζει γύρω στα 550 kg, το βάρος του επερχόμενου μηδενικών εκπομπών ρύπων μοντέλου θα είναι ελαφρώς αυξημένο, λόγω της μπαταρίας ιόντων λιθίου αλλά και των ηλεκτροκινητήρων. Για τη διαχείριση, λοιπόν, του πρόσθετου βάρους τόσο το σύστημα ανάρτησης όσο και το πλαίσιο θα υποβληθούν σε τροποποιήσεις.

Βάσει των υφιστάμενων στοιχείων, αναμένεται να διατηρηθεί η μινιμαλιστική και open-wheel (τροχοί έξω από το κύριο σώματα) σιλουέτα. Από την άλλη δεν είναι ξεκάθαρο αν αυξηθούν οι διαστάσεις και αν ενσωματωθούν κάποια πιο σύγχρονα συστήματα που θα καταστήσουν την οδηγική διαδικασία πιο άνετη.

Η ισχύς του συστήματος πρόωσης δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά οι επιδόσεις φαίνεται πως θα είναι αντίστοιχες με του κορυφαίου Caterham 620R που επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από 3,0 sec, με τη φόρτιση να απαιτεί μόλις λίγες ώρες.

Ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Graham Macdonald, είχε την ευκαιρία να καθίσει πίσω από το τιμόνι μιας πρωτότυπης εκδοχής του EV Seven, παρομοιάζοντάς το με go-kart: «Έχει δύο πεντάλ, ακαριαία επιτάχυνση και είναι ένα διαφορετικό προϊόν. Είναι συναρπαστικό, αλλά με διαφορετικό τρόπο».

Υπενθυμίζεται πως ο Macdonaldείχε διαβεβαιώσει πως η VT Holdings, η οποία συνιστά το νέο ιδιοκτήτη της Caterham, «κατανοεί πλήρως το DNA και την κληρονομιά της μάρκaς, τους πελάτες και το πάθος μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο θα λανσαριστεί το 2023.

Διαβάστε ακόμα:
Mercedes-Benz EQA: Πιο ασφαλής, δεν γίνεται
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μόνο μια πλατφόρμα
Διπλάσια μερίδιο πωλήσεων τα ηλεκτροκίνητα στην Ευρώπη

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ