Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η ώρα που θα οδηγούμε… όρθιοι;

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η ώρα που θα οδηγούμε… όρθιοι;

ΝΕΑ

Έρχεται η ώρα που θα οδηγούμε… όρθιοι;

ΝΕΑ

Οι ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι στις ημέρες μας είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Μία από αυτές είναι οι οδηγοί να ξαναγίνουν… αμαξάδες!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί σε εμάς να φαίνεται κάτι παράξενο, όμως για τις εταιρίες αυτοκινήτων είναι μία συνήθης πρακτική.

Οι ομάδες σχεδίασης και εξέλιξης παρουσιάζουν διαρκώς νέες ιδέες, τις οποίες καταθέτουν στα αρμόδια γραφεία πατεντών. Ιδέες παράξενες έως τραβηγμένες, οι οποίες, τις περισσότερες φορές, δεν πρόκειται να περάσουν και στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Μία από αυτές κατατέθηκε από την FoMoCo το 2021, αλλά δημοσιεύτηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Στο σκίτσο βλέπουμε ένα Ford Bronco, το οποίο ο οδηγός το ελέγχει όρθιος με κάποιον ειδικό μηχανισμό. Μάλιστα οι εμπνευστές του λένε ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας διάταξης δεν είναι κάτι δύσκολο.

Advertisement
Advertisement

Η χρησιμότητα μιας τέτοιας ιδέας είναι προφανής. Ο οδηγός σε ένα τέτοιο ανοιχτό όχημα μπορεί να στέκεται ψηλά και να έχει καλύτερη επόπτευση των όσων συμβαίνουν περιμετρικά του οχήματος.

Μάλιστα, στην ευρεσιτεχνία αναφέρεται ότι ο οδηγός μπορεί να στέκεται στο πλάι ή γονατισμένος, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρονται τα χειριστήρια στην θέση που επιθυμεί αυτός για να βλέπει καλύτερα.

Μία τέτοια στάση του οδηγού είναι θείο δώρο για όσους κινούνται εκτός δρόμου, καθώς θα μπορούν να ελέγχουν το έδαφος εμπρός τους χωρίς να χρειάζεται να κατέβουν.

Advertisement

Η δεύτερη πτυχή αυτής της πατέντας – η οποία μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει στην παραγωγή – είναι μια σειρά από αισθητήρες που βοηθούν στην ανίχνευση του κατά πόσον ο οδηγός βρίσκεται πραγματικά μέσα στο όχημα, πέρα από το να κάθεται στο κάθισμα.

Η Ford κατέθεσε μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες ιδέες, όπως οι πόρτες γλάρου για οχήματα SUV ή η δυνατότητα μετατροπής του οχήματος σε κινηματογράφο drive in.

Advertisement

Τέλος παρουσίασε και μία αρκετά αμφιλεγόμενη εφαρμογή για όσους έχουν καθυστερήσει την εξόφληση του αυτοκινήτου. Με την χρήση της, το αυτοκίνητο κλειδώνει και δεν επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να μπει μέσα.

Μάλιστα σε επόμενο στάδιο θα δίνει εντολή στο όχημα να κινείται αυτόνομα και να επιστρέφει στον αντιπρόσωπο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον μπαταχτσή αγοραστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Fiesta: Η φιέστα που κράτησε μισό αιώνα
Πόσο αυξάνεται η τιμή του Ford Bronco περνώντας τον Ατλαντικό;
Ένα Ford Bronco για την Barbie!

Advertisement