Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo Tonale Hybrid 160 VGT Ti: Όνειρο από το Μιλάνο

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo Tonale Hybrid 160 VGT Ti: Όνειρο από το Μιλάνο

ΝΕΑ

Alfa Romeo Tonale Hybrid 160 VGT Ti: Όνειρο από το Μιλάνο

ΝΕΑ

Όταν ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας της Alfa Romeo συνδυάζεται με την άνεση ενός SUV τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Τα επιφωνήματα ενθουσιασμού των μελών του συμβουλίου της Alfa Romeo στο Τορίνο ήταν τόσο τρανταχτά που ο Αλέξανδρος Λιώκης έκανε ένα βήμα πίσω και απόλαυσε τη στιγμή. Ο σχεδιαστής της θρυλικής ιταλικής μάρκας μόλις είχε αφήσει το τελικό σχέδιο του επόμενου SUV στο τραπέζι του συμβουλίου, προκαλώντας ενθουσιασμό στους συναδέλφους του.

Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε η καινούρια Tonale της Alfa Romeo η οποία μετά από μερικούς μήνες έκανε εμφατική είσοδο στις αγορές κερδίζοντας τον σεβασμό τόσο των φανατικών φίλων της μάρκας, όσο και όλης της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Το πολυτελές C-SUV ήδη έχει διαγράψει μια άκρως επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα έχοντας πολλαπλές εκδόσεις κινητήρων και εξοπλισμού να καλύψει τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση της Tonale που προστέθηκε πρόσφατα στην γκάμα του μοντέλου είναι η Hybrid 160 VGT Ti. Πρόκειται για μια έκδοση με κορυφαίο εξοπλισμό και φινίρισμα το οποίο ισορροπεί ανάμεσα στο έντονο σπορ DNA που κρύβεται πίσω από το λογότυπο Ti (Turismo Internazionale) της Alfa Romeo και στην πολυτέλεια που εγγυάται η ιταλική φινέτσα.

Σχεδιαστικά, η Alfa Romeo Tonale Hybrid 160 VGT Ti εκπέμπει δυναμισμό και φινέτσα διατηρώντας έναν συνδυασμό λιτών γραμμών και ζωντάνιας που την κάνουν ακαταμάχητη. Είναι αδύνατο η νέα Tonale να περάσει απαρατήρητη όπου κι αν βρεθεί προβάλλοντας τη μοναδικότητα των 3+3 Matrix Full LED προβολέων εμπρός, την αμβλεία γωνία πίσω και την συνολικά το «εκτόπισμα» ενός μοναδικού «κοσμήματος».

Advertisement

Στην έκδοση Hybrid 160 VGT Ti το σύστημα μετάδοσης της κίνησης είναι ήπια υβριδικό. Ο κινητήρας βενζίνης είναι 1,5 λίτρων και με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 160 ίππους και 240 Nm ροπής. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 20 ίππων με τάση 48V που είναι προσαρμοσμένος στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι επιδόσεις του συνόλου είναι εξαιρετικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 8,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλ./ώρα.

Advertisement

Ως γνήσια Alfa Romeo και αυτή η Tonale είναι ικανή να προσφέρει αμέτρητες ώρες οδηγικής απόλαυσης στον οδηγό. Οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν σχεδιάσει ένα γρήγορο σύστημα διεύθυνσης που θα αποζημιώσει ακόμα και τον απαιτητικό οδηγό, ενώ παράλληλα οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα άνετο και κορυφαίο σε ποιότητα κύλισης αυτοκίνητο σε κάθε είδους μετακίνηση.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο μέρος στα ειδικά ρυθμισμένα αμορτισέρ FSD της Alfa Romeo τα οποία σε συνδυασμό με τα πολύ ισχυρά φρένα εγγυώνται κορυφαίο κράτημα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.

Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό της Tonale μπορεί αμέσως να παρατηρήσει κανείς την έμφαση στην λεπτομέρεια που έχουν δείξει οι σχεδιαστές. Στην έκδοση Hybrid 160 VGT Ti συναντάμε καθίσματα με carbon σχέδιο και δερμάτινες μπεζ ραφές, σπορ δερμάτινο τιμόνι με κουμπί εκκίνησης, ατμοσφαιρικό φωτισμό και μπεζ ραφές στο ταμπλό PU.

Επιπλέον, οι επιβάτες θα απολαύσουν την τεράστια οθόνη infotainment 10,2 ιντσών με προηγμένο σύστημα πλοήγησης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (keyless). Φυσικά, όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης τελευταίας γενιάς είναι στη διάθεση του οδηγού για να του κάνουν τη ζωή εύκολη και ασφαλή στην πόλη και το ταξίδι.

Η Alfa Romeo Tonale Hybrid 160 VGT Ti είναι άμεσα διαθέσιμη στην τιμή των 42.500 ευρώ ή με 356 ευρώ μηνιαίας δόσης σε περίπτωση χρηματοδότησης μέσω των ευέλικτων προγραμμάτων της Alfa Romeo. H Tonale Hybrid 160 VGT Ti είναι η ιδανική επιλογή στην γκάμα του πολυτελούς C-SUV συνδυάζοντας το αυθεντικό σπορ DNA, τον εξηλεκτρισμό και τον πλήρη εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τη νέα, ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia ως περιπολικό (+video)
Δοκιμή: Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4
Αυτό είναι το ηλεκτρικό B-SUV της Alfa Romeo