Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η Mercedes-AMG GT PHEV των 816 ίππων

Ελλάδα 16:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η Mercedes-AMG GT PHEV των 816 ίππων

ΝΕΑ

Έρχεται η Mercedes-AMG GT PHEV των 816 ίππων

ΝΕΑ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αποκάλυψη της 4θέσιας plug-in υβριδικής AMG GT που θα… αφήνει πίσω της την πανίσχυρη AMG GT 63 S.

Advertisement
Advertisement

Καθόλα έτοιμη να παρουσιάσει τον αντίπαλο της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid είναι η Mercedes-AMG.

Πρόκειται για την 4θέσια plug-in υβριδική Mercedes-AMG GT που θα αποκαλυφθεί στο κοινό την 1η Σεπτεμβρίου και θα σταδιοδρομήσει εμπορικά είτε ως Mercedes AMG GT GT63 E-Performance, είτε ως Mercedes-AMG GT73e.

Το κινητήριο σύνολο του εξηλεκτρισμένου γερμανικού «θηρίου» θα απαρτίζεται από έναν V8 twin-turbo των τεσσάρων λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 816 ίππους και τα 1.001 Nm ροπής. Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί, το 0-100 θα ολοκληρώνεται σε κάτω από 3,0 δλ., και έτσι το plug-in υβριδικό μοντέλο θα είναι γρηγορότερο από την AMG GT63 S.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο τη βέλτιστη κατανομή βάρους, το ηλεκτρικό μοτέρ θα τοποθετείται στον πίσω άξονα, πλαισιωμένο από σύστημα μετάδοσης δύο σχέσεων και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα θα αντιστοιχεί σε 95 ίππους, ενώ στιγμιαία θα μπορεί να εκτοξευτεί στα 204 άλογα, συμβάλλοντας στην επίτευξη ακόμα πιο γρήγορων επιταχύνσεων. Το «παρών» θα δίνει και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 6,1 kWh και βάρους 89 κιλών, όπου θα αποθηκεύεται η ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

Δεν θα απουσιάζουν και τα προγράμματα οδήγησης Electric, Comfort, Sport, Sport+, Race και Individual. Στο πρώτο λειτουργεί αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας, στο δεύτερο συνεργάζονται και οι δύο κινητήρες για βέλτιστη αποδοτικότητα, ενώ στα υπόλοιπα προτάσσονται οι επιδόσεις, παραμετροποιώντας –μεταξύ άλλων- τα συστήματα διεύθυνσης και ανάρτησης.

Η τιμή του μοντέλου θα γνωστοποιηθεί με το λανσάρισμά της στην ελληνική αγορά. Φαίνεται πάντως πως θα είναι η ακριβότερη έκδοση της «οικογενείας» AMG GT 4-Door Coupe, και εκ των πιο ακριβών αυτοκινήτων της μάρκας.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως στη χώρα μας οι Mercedes-AMG GT 43, GT 43 4Matic+ και GT 53 4Matic+ κοστίζουν 132.800, 150.450 και 164.250 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται η ανανεωμένη Mercedes GLE
Η Mercedes EQS είναι πιο φθηνή στην Ελλάδα από την S-Class!
Επίσημο: Τα νέα Mercedes Citan

Advertisement