Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB

ΝΕΑ

Έρχεται ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς οπότε και οι ανανεώσεις των μοντέλων γίνονται πλέον σε μικρότερα χρονικά διαστήματα από ότι παλαιότερα.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes συνεχίζει την πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της που θα έρθει μέχρι, το αργότερο, το 2030.

Μάλιστα για να φθάσει αυτόν τον πολύ μεγάλο στόχο, η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να επενδύσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Μέχρι το 2025 θα έχει παρουσιάσει και τρεις νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την ΜΒ.ΕΑ για τα μικρά και μεσαία μοντέλα, την AMG.EA για τα αυτοκίνητα επιδόσεων και την VAN.EA για τα μικρά επαγγελματικά.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, η γερμανική εταιρία βρίσκεται στην φάση της ανανέωσης των ήδη υπαρχόντων μοντέλων, καθώς όπως φαίνεται ετοιμάζει ένα μικρής έκτασης facelift για τις EQA και EQB.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι αλλαγές θα είναι πολύ περιορισμένες με τις τυπικές αλλαγές στο εμπρός μέρος και τους προφυλακτήρες. Οι αλλαγές αυτές θα συνδυάζονται και με ελαφρά διαφορετικά φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Advertisement

Στο εσωτερικό θα υπάρξουν κατά κύριο λόγο βελτιώσεις στο λογισμικό του MBUX το οποίο θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας και κάποιες άλλες σχετικές αναβαθμίσεις.

Advertisement

Η γκάμα των εκδόσεων θα παραμείνει η ίδια που υπάρχει και σήμερα με δύο μπαταρίες, των 66,5 kWh και 70,5 kWh, με κίνηση στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς (με χρήση δύο ηλεκτρικών μοτέρ), και την αυτονομία να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Το ανανεωμένο ηλεκτρικό δίδυμο της γερμανικής εταιρίας θα παρουσιαστεί και επίσημα πριν το καλοκαίρι, ενώ η διάθεσή τους στην αγορά θα γίνει μετά τα μέσα της χρονιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση εν όψει για τη Mercedes EQA
Πώς η Mercedes EQA αξιοποιεί τις αρετές της;
Η Mercedes EQB ρίχνει γροθιά στον ανταγωνισμό