Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES-EQ-2022

Πως η Mercedes EQA αξιοποιεί τις αρετές της;

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Mercedes EQA αξιοποιεί τις αρετές της;

MERCEDES-EQ-2022

Πως η Mercedes EQA αξιοποιεί τις αρετές της;

MERCEDES-EQ-2022

Η πρωτοποριακή Mercedes EQA προσφέρει απλόχερα τις μοναδικές ιδιότητες ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου και δη ενός πρακτικού premium και λειτουργικού SUV, σε ένα πιο διευρυμένο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Αυτή με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας είναι η EQA 250, που φορά έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 375 Nm ροπής, ικανή δε να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι χωρητικότητας 66,5 kWh η οποία σε συνδυασμό με μία μέση κατανάλωση της τάξης των 15,7 kWh/100 km (και φυσικά με μηδενικούς ρύπους) παρέχει μία αυτονομία 426 χιλιομέτρων κατά WLTP.

Advertisement
Advertisement

Εξαιτίας αυτής της αρκετά υψηλής ισχύος, οι επιδόσεις της νέας EQA είναι εξαιρετικές με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

Κατανοεί εύλογα κανείς πως η EQA σε βοηθά να κινηθείς άνετα, οικονομικά και απροβλημάτιστα τόσο στην συχνή κίνηση στην πόλη, όσο και στο ταξίδι μακριά από αυτή. Ο ηλεκτρικός ασύγχρονος κινητήρας που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο μίας σχέσης και είναι ιδιαίτερα compact σε μέγεθος και αρκετά ελαφρύς.

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός μαζί με το σύστημα ψύξης, το ηλεκτρονικό σύστημα ισχύος και το κιβώτιο με σταθερή σχέση μετάδοσης και το διαφορικό, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο, ενιαίο σύνολο – το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS).

Υπάρχει επίσης σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης το οποίο διαθέτει τέσσερις βαθμίδες λειτουργίας συν μία αυτόματη, το οποίο ενεργοποιείται και ελέγχεται από τα paddles που είναι τοποθετημένα πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Χάρη στον ισχυρό εσωτερικό φορτιστή των 11 kW και την δυνατότητα φόρτισης έως και 100 kW σε ρεύμα DC, η φόρτισή της είναι πολύ γρήγορη. Απαιτούνται μόλις 30 λεπτά για να πάει από το 10 στο 80% σε ταχυφορτιστή DC ή 5 ώρες και 45 λεπτά σε οικιακό wallbox των 11 kW.

Advertisement

Όπως και σε όλες τις ηλεκτρικές EQ η Mercedes παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας της μπαταρίας για 8 έτη ή 160.000 χιλιόμετρα. Η EQA διαθέτει μία μεγάλη “ηλεκτρική” καρδιά και ένα κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο, φέρνοντας ξεκάθαρα στο ευρύ κοινό ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η νέα συναρπαστική εποχή της αυτοκίνησης.

Είναι γεγονός πως η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει απόλυτα στη Mercedes και μοντέλα όπως η νέα EQA δείχνουν ξεκάθαρα πως η κυριαρχία της θα είναι αδιαπραγμάτευτη και στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes EQA: Η προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια
Δοκιμή: Mercedes EQA 300 4MATIC
Η έξυπνη μπαταρία της νέας Mercedes EQA (video)