Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

EQ Power: Μεγάλη αυτονομία, περισσότερη ισχύς και λιγότερη κατανάλωση

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

EQ Power: Μεγάλη αυτονομία, περισσότερη ισχύς και λιγότερη κατανάλωση

ΝΕΑ

EQ Power: Μεγάλη αυτονομία, περισσότερη ισχύς και λιγότερη κατανάλωση

ΝΕΑ

Τα οχήματα Mercedes-Benz με την ονομασία EQ Power είναι plug-in-hybrids (PHEVs), συνδυάζοντας ένα βενζινοκινητήρα ή έναν πετρελαιοκινητήρα με μια μπαταρία υψηλής τάσης (HV) κι έναν ηλεκτρικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Με βασικά ατού τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής λειτουργίας, τη δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας μέσω ρεύματος, μέσω της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας ή μέσω του κινητήρα εσωτερικής καύσης και τέλος, την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Η γκάμα των Plug-in υβριδικών Mercedes-Benz εμπλουτίζεται συνεχώς. Στην ελληνική αγορά, εκτός από την Α 250 e υπάρχουν οι B 250 e, CLA 250 e και τη GLA 250 e. Παράλληλα, διατίθενται και οι C-Class και E-Class. Με προηγμένη τεχνολογία και μοναδικά χαρακτηριστικά που θα σας συναρπάσουν, ενώ η λιανική τιμή προ φόρων, ξεκινά κοντά στα 40.000€.

H ηλεκτρική αυτονομία των C, E και S-Class είναι περίπου 50 χιλιόμετρα, ενώ η GLE προσφέρει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα. Ιδιαίτερα σημαντική για την αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας είναι η αυξημένη ονομαστική χωρητικότητα 13,5 kWh. Η μπαταρία της GLE μπορεί να αποθηκεύσει έως και 31,2 kWh. Σε ένα wallbox με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), μια άδεια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως στο σπίτι σε περίπου 1,5 ώρα (GLE: 3 ώρες 15 λεπτά).

Advertisement
Advertisement

Με μηδενικό φόρο
Εκτός από τα εξαιρετικά οφέλη στον τομέα της οικονομίας, η Mercedes-Benz προσφέρει συγκεκριμένα μοντέλα plug-in hybrids όπως η Α-Class ή η GLA, με πλούσιο εξοπλισμό και λιανικη τιμή προ φόρων κάτω των 40.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για τους εταιρικούς χρήστες, τα “πράσινα” μοντέλα αποτελούν τις ιδανικές επιλογές λόγω μηδενικών φόρων.

Advertisement

Επιλογές φόρτισης
Τα Plug-in υβριδικά Mercedes μπορούν να φορτίζονται σε οποιαδήποτε πρίζα του δικτύου τροφοδοσίας. Ωστόσο, για ταχύτερη φόρτιση προτείνεται το wallbox της Mercedes, με το οποίο το αυτοκίνητο ανακτά πλήρη ηλεκτρική αυτονομία γρήγορα.

Advertisement

Άνετη και δυναμική οδήγηση
Το δυνατό σημείο της υβριδικής τεχνολογίας είναι και η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία που προσφέρει. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με την ανεξαρτησία και τη διαρκώς διαθέσιμη ισχύ και ροπή του κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μεγάλες αποστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz: Τα πλεονεκτήματα να οδηγείτε… ηλεκτρικά & Plug-in Hybrid
Mercedes-Benz EQG: Η G-Class του μέλλοντος
Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+: Πανίσχυρη και ηλεκτρική

 

Advertisement