Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η πιο προσιτή BMW;

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η πιο προσιτή BMW;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η πιο προσιτή BMW;

ΝΕΑ

Ακριβώς την ίδια τιμή διατηρεί η BMW Σειρά 1 που είχε και πριν από δύο χρόνια…

Advertisement
Advertisement

Στην εποχή που οι τιμές των αυτοκινήτων ανεβαίνουν κατακόρυφα και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα μπει ένα… φρένο, υπάρχουν και περιπτώσεις με μοντέλα που κρατούν σταθερή την τιμή τους.

Τα τελευταία χρόνια και ιδίως την τελευταία διετία, δεν υπάρχουν προσιτά αυτοκίνητα, ούτε στη μικρή κατηγορία. Καινούργια μοντέλα που κάποτε μπορούσες να αποκτήσεις με 10.000-12.000 ευρώ πλέον έχουν ανέβει πάνω από τα 15.000.

Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και με τα οχήματα ελευθέρου χρόνου, τα γνωστά σε όλους SUV. Για παράδειγμα, μοντέλα της κατηγορίας C-SUV που μπορούσες να τα αποκτήσεις με λιγότερα από 20.000 ευρώ πλέον φτάνουν τα 30.000 και… βάλε.

Advertisement
Advertisement

Μάρκες που τις ξέραμε για πιο λαϊκές και προσιτές, πωλούν πλέον μοντέλα της κατηγορίας SUV με τιμές που ξεκινύν πάνω από τα 30.000!

 

Advertisement

Όλο αυτό το σκηνικό έχει δημιουργήσει σύγχυση στο αγοραστικό κοινό που έχει μείνει στις παλιές τιμές και αναρωτιέται τι συμβαίνει. Απάντηση δεν υπάρχει και όταν υπάρχει, ευθύνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ελλείψεις στις πρώτες ύλες και η μεγάλη ζήτηση.

Κόντρα σε όλα αυτά πηγαίνουν μοντέλα που όπως προαναφέραμε δεν αλλάζουν τιμές. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό με τη Σειρά 1 της BMW που δεν έχει αλλάξει τιμή τα τελευταία χρόνια στην αρχική της έκδοση.

Advertisement

Ίδια τιμή…

Το γερμανικό μοντέλο στην έκδοση 116i εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων, αποδίδει 109 ίππους και φέρει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το συγκεκριμένο είναι διαθέσιμο με 22.230 ευρώ, τιμή ακριβώς ίδια με αυτήν που είχε πριν από δύο χρόνια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια μάρκα εκτοξεύθηκε το 2022;
Άρπαξαν αυτοκίνητα μισού εκατομμυρίου σε λιγότερο από 1 λεπτό! (+video)
92χρονος οδηγός κατέβηκε τα σκαλιά με ένα Citroen…

Advertisement