Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβεβαιώνει το Hyundai Kona N το εργοστασιακό 0-100; (+video)

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιβεβαιώνει το Hyundai Kona N το εργοστασιακό 0-100; (+video)

ΝΕΑ

Επιβεβαιώνει το Hyundai Kona N το εργοστασιακό 0-100; (+video)

ΝΕΑ

Ταξιδεύουμε μέχρι τις Σέρρες και κάνουμε μετρήσεις στο αυτοκινητοδρόμιο για να μάθουμε στην πράξη τι ισχύει και τι… όχι!

Advertisement
Advertisement

Η σειρά των μοντέλων με το γράμμα «Ν» της Hyundai είναι αυτή που προσφέρει επιδόσεις και οδηγική απόλαυση. Η αρχή έγινε πριν από τέσσερα χρόνια όταν το i30 N έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα και με το καλημέρα άφησε με ανοιχτό στόμα τους petrolheads. Ένα καθαρόαιμο hot hatch με 275 ίππους που μπήκε δυναμικά στην αγορά χαρίζοντας ανάσα… ζωής σε μία κατηγορία που δείχνει να εξαφανίζεται τα τελευταία χρόνια.

Οι ήταν (και παραμένουν) διθυραμβικές, οι πελάτες που το επέλεξαν χαμογέλασαν και το αποτέλεσμα ήταν να δούμε και την εξέλιξη. Πριν από λίγους μήνες το ανανεωμένο i30N πραγματοποίησε το λανσάρισμά του με 280 ίππους, αυτήν τη φορά. Ταυτόχρονα η οικογένεια «Ν» μεγάλωσε, με την προσθήκη του i20 N και του Kona N. Το i20 N είναι ο Βενιαμίν της οικογένειας «Ν» με κινητήρα 1.6 λίτρα και ισχύ 204 ίππους.

SUV με πολλά γκάζια

Advertisement
Advertisement

Το Kona N ανήκει στην κατηγορία των B-SUV οχημάτων. Εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και παράγει 392Nm ροπή. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς , ενώ όσον αφορά το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 240 χλμ./ώρα. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά για ένα τέτοιο μοντέλο το βάρος του οποίου αγγίζει τα 1.510 κιλά.

Πάμε Σέρρες!

Advertisement

Πόσο όμως αυτά τα νούμερα είναι… αληθινά; Για να πάρουμε την απάντηση πρέπει να κάνουμε και την ανάλογη δοκιμή.

Γι’ αυτό το λόγο ταξιδέψαμε μέχρι το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών, όπου σε ασφαλές περιβάλλον πραγματοποιήσαμε δοκιμές στο 0-100 αλλά και στο… 0-200.

Advertisement

 

Πιάσαμε τα 199χλμ./ώρα στην ευθεία

Τελικά καταφέραμε να ολοκληρώσουμε και να καταγράψουμε τη διαδικασία του 0-100 γιατί οι προσπάθειες που κάναμε στο 0-200 δεν είχαν αποτέλεσμα.

Advertisement

Αιτία, η… ευθεία της πίστας που δεν ήταν αρκετά μεγάλη για να αγγίξει το Kona N των 280 ίππων τα 200χλμ./ώρα και έτσι το κοντέρ, όπως θα δείτε και στο σχετικό video, σταμάτησε στα 199χλμ./ώρα!

Κάναμε κάλύτερο χρόνο

Όσον αφορά το 0-100, το Kona N όχι μόνο έπιασε το νούμερο που δίνει το εργοστάσιο αλλά «πάγωσε» το χρονόμετρο στα 5,47 δευτερόλεπτα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, έπιασε αυτήν την ταχύτητα σε 82,32 μέτρα ενώ η ευθεία είχε και ανηφορική κλίση 0.49%.

Παρακολουθήστε το σχετικό video…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο κοστίζει η Maserati MC20 στην Ελλάδα;
Γιατί τo RAM Mammoth των 1.000 ίππων δεν ξεπερνά τα 90 χλμ./ώρα;
Skoda Enyaq: Το πρώτο ηλεκτρικό στην Ελλάδα με… κοτσαδόρο (+video)