Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιτέλους αγόρασε και ένας Κροάτης Rimac Nevera!

Ελλάδα 23:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιτέλους αγόρασε και ένας Κροάτης Rimac Nevera!

ΝΕΑ

Επιτέλους αγόρασε και ένας Κροάτης Rimac Nevera!

ΝΕΑ

Αν και κροατική, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών hypercars δεν είχε πουλήσει ποτέ σε Κροάτη… μέχρι τώρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Mate Rimac είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε μία αυτοκινητοβιομηχανία ουσιαστικά από το μηδέν, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Rimac Automobili. Το πιο διάσημο μοντέλο της είναι με διαφορά η Nevera, το απόλυτο hypercar που οι επιδόσεις του είναι κυριολεκτικά άπιαστες. Σύντομα, μία θα βρει σπίτι υπό την ιδιοκτησία ενός συμπατριώτη της.

Ο συγκεκριμένος Κροάτης που προχωράει στην αγορά μίας Nevera ονομάζεται Branko Skovrlj και τα τελευταία 25 χρόνια ζει και μένει στη Νέα Υόρκη.

Σπούδασε εκεί για νευροχειρούργος το 1999 και μετά την αποφοίτησή του το 2005, η καριέρα του εκτοξεύθηκε. Πλέον, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του είδους του και έχει πολύ… βαθιές τσέπες.

Advertisement
Advertisement

Τόσο, ώστε να αποκτήσει μία Rimac Nevera, ένα hypercar που κατασκευάζεται αποκλειστικά στη γενέτειρά του και είναι κάτοχος μίας σειράς από ρεκόρ. Υπενθυμίζουμε, ότι η Nevera έχει τιμή πώλησης που ξεκινάει από τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με τη Rimac, ο γιατρός πέτυχε τη Nevera τυχαία από βίντεο στο YouTube. Όταν ανακάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι συμπατριώτης του και έχτισε τα πάντα από το μηδέν όπως και εκείνος, αμέσως εξέφρασε το ενδιαφέρον του να αποκτήσει μία από τις μόλις 150 μονάδες που έχουν κατασκευαστεί.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι η Rimac Nevera διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και αποδίδει το ασύλληπτο νούμερο των 1.914 ίππων με 2.360 Nm ροπής!

Advertisement

Ενδεικτικά, ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,74 δευτερόλεπτα. Η τελική της αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα και επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Rimac σχεδιάζει να δημιουργήσει ρομποταξί
Το Rimac Nevera τα κατάφερε και με την… όπισθεν (+video)
Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο