Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστρέφει το Renault Avantime;

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει το Renault Avantime;

ΝΕΑ

Επιστρέφει το Renault Avantime;

ΝΕΑ

Ο ρυθμός με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι της Renault το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι έντονος. Τα αποτελέσματα της δουλειάς τους θα τα δούμε προσεχώς και μεταξύ αυτών ίσως είναι και μια απρόσμενη αυτοκινητική παρουσία.

Advertisement
Advertisement

Το 2001, η Renault θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο της με ιδιότυπα (και ανεπανάληπτα έκτοτε) χαρακτηριστικά: Ήταν ένα πολυτελές Gran Turismo, σπορ επιδόσεων, 2+2 θέσεων coupé MPV αυτοκίνητο, με δυνατότητα να γίνει σχεδόν σαν cabriolet όχημα, όταν κατέβουν τα πλαϊνά τζάμια του και ανοίξει εντελώς η γυάλινη οροφή του! (ανασάνετε, παρακαλώ).

Ήταν το Avantime (φωτογραφίες). Ήταν η επιτομή της φιλοσοφίας των crossover οχημάτων, ταυτόχρονα και ο ορισμός της εμπορικής αποτυχίας.

Ήταν το τελευταίο όχημα συνεργασίας της Renault με τη Matra και το πρώτο πειστικότατο δείγμα της σχεδιαστικής ιδιοτυπίας που εφάρμοσε ο γνωστός (και τολμηρός στην εφαρμογή των ιδεών του) Patrick Le Quement στα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας στη δεκαετία του 2000.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία από τις χαρακτηριστικότερες εμπορικές αποτυχίες της γαλλικής εταιρείας. Πουλήθηκαν μόνο 8.557 οχήματα και τον Απρίλιο του 2003 σταμάτησε αναγκαστικά η παραγωγή του.

Είκοσι χρόνια αργότερα κάτι «περίεργο» φαίνεται να συμβαίνει. Οι οδηγοί της Renault κάνουν δοκιμές εξέλιξης σε ένα έντονα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του Austral το οποίο έχει coupé αμάξωμα. Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει προσπάθεια να προστεθούν στο πίσω μέρος του στοιχεία που να αλλοιώνουν το σχήμα του είναι εμφανής η κεκλιμένη γραμμή του εκεί.

Advertisement

Με δεδομένο ότι έχει παρουσιαστεί ήδη το Austral και το νέο Espace (το οποίο, ουσιαστικά, είναι μια επιμηκυσμένη έκδοση του πρώτου), δημιουργείται εύλογα η απορία για το τι μπορεί να είναι το νέο υπό εξέλιξη πρωτότυπο.

Advertisement

Οι ως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορετική διαμόρφωση της μάσκας και την ύπαρξη πιο λεπτών φωτιστικών σωμάτων σε σχέση αυτά που έχουν τα δύο παραπάνω καινούργια μοντέλα της εταιρείας. Επίσης, όσοι έχουν δει από κοντά τα πρωτότυπα οχήματα αναφέρουν ότι κάτω από το κάλυμμα του αμαξώματος διακρίνεται διαφορετική διαμόρφωση στις άκρες του καπό και της μάσκας, συγκριτικά.

Κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να αναφέρουν ότι η Renault εξελίσσει το νέο Avantime το οποίο δεν θα είναι τόσο ρηξικέλευθο όσο εκείνος ο «πρόγονός» του. Στα πρωτότυπα, φαίνεται σαφώς ότι υπάρχουν τέσσερις (πλαϊνές) πόρτες αντί των δύο. Τέλος, αναφορικά με τους κινητήρες θα διαθέτει αυτούς οι οποίοι υπάρχουν ήδη στα Austral και νέο Espace.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει στοιχεία και δεν επιβεβαιώνει εάν πρόκειται για το νέο Avantime ή όχι. Πάντως, η παρουσίαση του νέου μοντέλου αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης χρονιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Austral 1.3 Mild Hybrid 160
Στο νέο Renault 5 τα πάντα θα είναι καινούργια!
«Ποντικοί» εισέβαλλαν σε εργοστάσιο της Renault