Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Ποντικοί» εισέβαλλαν σε εργοστάσιο της Renault

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ποντικοί» εισέβαλλαν σε εργοστάσιο της Renault

ΝΕΑ

«Ποντικοί» εισέβαλλαν σε εργοστάσιο της Renault

ΝΕΑ

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και δη στο εργοστάσιο της Renault στην Ισπανία, απ’ όπου χάθηκαν ανταλλακτικά μεγάλης αξίας.

Advertisement
Advertisement

Δεν φθάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές με τις προμήθειες και τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά, έρχονται και οι κλοπές για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα σε ένα εργοστάσιο.

Τώρα έρχεται στην επιφάνεια και ένα ακόμα πρόβλημα: οι κλοπές που σημειώνονται σε μεγάλα εργοστάσια από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι μόνο.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Renault και το εργοστάσιό της στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, στο οποίο έγιναν πολλές κλοπές σε ανταλλακτικά μέσα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Advertisement
Advertisement

Το κόστος ανέρχεται στα 600 χιλιάδες ευρώ και η δουλειά έχει γίνει από μέσα, θυμίζοντας κινηματογραφική ταινία.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, ένας οδηγός ντελίβερι ήταν σε συνεργασία με εκπρόσωπο άλλης εταιρίας μεταφορών, και με την συνεργασία υπαλλήλου μέσα στο εργοστάσιο, κατάφερναν να βγάζουν κρυφά μεγάλες ποσότητες ανταλλακτικών.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου αξιοποίησαν το υλικό από κάμερες ασφαλείας, και τελικά κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις ύποπτους. Και η έρευνα συνεχίζεται για περισσότερους συνεργούς μέσα στο εργοστάσιο.

Advertisement

Μεταξύ των αντικειμένων που είχαν κλαπεί ήταν και μεγάλος αριθμός καταλυτών, οι οποίοι έχουν μεγάλη ζήτηση στην μαύρη αγορά.

Η έρευνα για τις κλοπές ξεκίνησε το 2021 και τελικά μετά από δύο χρόνια, οι αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν την σπείρα.

Advertisement

Το κόστος των 589.762 ευρώ που ανακοίνωσε ως ζημιά η Renault δεν είναι ξεκάθαρο αν αφορά μόνο την αξία των ανταλλακτικών, ή έχει να κάνει και με την ζημιά που προκλήθηκε από τις καθυστερήσεις στην παραγωγή νέων αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H πρώτη εικόνα του ανανεωμένου Renault Clio
Οι πρώτες επίσημες teaser εικόνες του νέου Renault Espace
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Renault Captur